Prostreno.cz

Medová limonáda je bez chemie. Navíc podpoří hubnutí a utiší žaludek

Topíte se v litrech vody, ale chcete se vyhnout všem těm chemickým limonádám. Vyzkoušejte medovou vodu, která je jednoduchá na přípravu, víte přesně co obsahuje, takže nemusíte mít strach z různých aditiv. Navíc má mnoho zdravých účinků na lidský organismus anebo ji můžete připravit dětem jako domácí limonádu.

Nejvíce z medové vody budete čerpat, když ji budete popíjet ráno před snídaní nebo večer před spaním, ale její výhody můžete využít i během dne. Jak již z názvu vyplývá k přípravě vám budou stačit jen dvě suroviny, voda a kvalitní med. Vodu nejprve převařte, nalijte do hrnečku a až bude vlažná přidejte lžičku medu a dobře promíchejte. Tento nápoj se používá v mnoho kulturách v tradičním léčitelství. A jaké jsou přínosy této „limonády“?

Redukce hmotnosti

Medová voda vám může pomoci překonávat nečekané svačinky mezi jídly, hlavně pokud jde o mlsání. Místo sladké sušenky, raději ukojte chuť na sladké tímto způsobem. Voda napomáhá udržovat pocit sytosti a med je známý tím, že podporuje metabolismus a tím může zvýšit i pasivní spalování tuků.

Posílí imunitní systém

Med má silné antibakteriální vlastnosti, které jsou podporované přítomností vodíku. Kromě toho má med i dobré hladiny vitaminu C, které přispívají ke stimulaci tvorby bílých krvinek, a chrání tak tělo před cizími a infekčními patogeny.

Na bolest v krku

Ani v létě se občas nevyhneme nachlazení například z klimatizace a bolest v krku nás dokáže pěkně potrápit i v tomto teplém období. Komu by se, ale chtělo pít horký čaj, to už je lepší vlažná medová voda. Kombinace teplé vody a medu přispívá k vyčištění dutin, zmírňuje zánět v dýchacích cestách a potlačuje kašel.

Utiší rozbouřený žaludek

Med v každé formě je známý pro své protizánětlivé účinky na tělo, zejména na žaludek. Pokud trpíte nevolností, poruchou trávení, křečemi, nadýmáním nebo jakýmikoli jinými gastrointestinálními problémy, může denní dávka medové vody rychle zklidnit dráždivé a nepříjemné příznaky. Také může dokonce pomoci zlepšit účinnost příjmu živin!

Zmírňuje alergie

Med je známo, že potlačuje alergickou reakci těla optimalizací imunitního systému. To může přispět ke snížení příznaků, zejména u lidí s citlivými senzory, které reagují na drobné podněty.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat