Prostreno.cz

Domácí prostředky na překyselený žaludek, které opravdu fungují

Je vám „ouvej“, protože zase trpíte překyseleným žaludkem? To se dá snadno napravit. Zkuste se poohlédnout v kuchyni, ve které najdete hned několik spolehlivých zachránců. Přímo se nabízí třeba banán, podmáslí nebo bazalka!

Nadmíra stresu, nezdravý jídelníček, nedodržování pitného režimu, užívání některých léků – tohle všechno může způsobit překyselení žaludku „natotata“. Dotyčný pak tento stav vnímá jako pálení žáhy, což je dáno tím, že se část kyselého obsahu z útrob vrací zpět do jícnu, kde dráždí citlivou tkáň. Máte s touto patálií co dočinění i vy? Pro pomoc nemusíte chodit k lékaři, vydejte se raději do kuchyně. I tam totiž máte prostředky, které vám hodí záchranné lano! Například…

Banán jako léčivé občerstvení

Protáhlé plody banánovníku vám poskytnou bohatství cenných živin. Obsahují vysoký podíl vitaminu B, který si hravě poradí nejen s úzkostí, ale i premenstruačním syndromem. Z banánů načerpáte také vlákninu, jež prospívá trávení, navozuje pocit sytosti a zvyšuje energetickou hladinu. Věděli jste, že exotické ovoce předchází také vředům? Možná vás na něm překvapí i to, že snižuje hladinu pH v těle, čímž překyselený žaludek pomáhá napravit.

Zachráncem situace může být i bazalka

Čaj připravený z lístků bazalky je doporučovaným medikamentem na ledvinové kameny. Ovšem nelze mu odepřít ani to, že má mírné antibiotické účinky, uklidňuje pocuchané nervy a navozuje dobrou náladu. Tím však jeho dobrodiní ještě nekončí, neboť je prokázáno, že dokáže okamžitě po konzumaci zatnout tipec pálení žáhy a nastolit v útrobách pořádek. Nemáte zrovna chuť na horký nápoj? Nevadí, zkuste žvýkat čerstvé bazalkové listy, vyjde to totiž nastejno.

Podmáslí? Na to můžete klidně vsadit

Zbytková tekutina, která vzniká při procesu stloukání másla, je jedním z nejspolehlivějších probiotik – to je všeobecně známá věc. Pokud si doušek podmáslí dopřejete po každém jídle, jeho obsažené „přátelské“ bakterie zajistí v žaludku to správné prostředí, které vylučuje možnost překyselení. Co říkáte na tuhle prevenci?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat