Prostreno.cz

Otravných lupů se zbavíte i bez drahých šampónů. Třeba s pomocí sody

Lupy? Zákeřné kožní onemocnění, které vadí hlavně z estetického hlediska. Trápí i vás? Se „šupinkami“ můžete skoncovat díky vyzkoušeným domácím tipům.

Za lupy se často stydí mnoho lidí bez rozdílů pohlaví či věku. Pokožka, která často svědí, částečky odlupující se kůže. To jsou hlavní problémy, s nimiž se musí potýkat každý, koho lupy někdy v životě potrápily.

Příčin vzniku lupů může být několik, avšak ne vždy je tato skutečnost definovatelná. Někteří vědci tvrdí, že lupy souvisejí s hormonálními změnami v těle, jiní zastávají názor, že za lupy mohou přemnožené kvasinky.

Ať už je pravda jakákoli, šupinky se často drží jedinců se suchou kůží, nebo těch, kteří si často kartáčují vlasy. Nutno však dodat, že za jejich vznikem může stát i stres, stáří nebo nevyvážená strava. Co s tím? Na trhu existuje řada produktů k léčbě lupů, nicméně ne všechny „zázračné“ lahvičky a vodičky zabírají. Na co se však vždy můžete spolehnout, to je sama příroda.

Bojujte s lupy domácími prostředky

Každý člověk je jiný – a každý organismus reaguje jinak na různé druhy léčby. Odstranění lupů je běh na dlouhou trať, a může chvíli trvat, než pro sebe objevíte ten pravý lék. Je však z čeho vybírat!

Aloe vera

Tato zázračná rostlina se v kosmetice a léčitelství používá již tisíce let. Proti lupům bojuje svými antibakteriálními účinky. Pro léčbu použijte gel z aloe vera. Ten aplikujte na vlasy a pokožku. Provádějte masáž hlavy po dobu tří až pěti minut a poté si hlavu omyjte jemným šamponem. Kúru opakujte dvakrát týdně.

Tip: Do gelu můžete přidat pár kapek eukalyptového oleje.

Olej z čajovníku (tea tree oil)

Tato malá zázračná lahvička by neměla chybět v žádné domácnosti, vždyť obzvlášť na vlasy a pokožku hlavy má doslova blahodárný vliv. Olej z čajovníku báječně čistí a vyživuje vlasové kořínky, jeho použití také zmírňuje svědění a přirozeně hydratuje pokožku, čímž se omezuje tvorba lupů. Přidejte pár kapek čajovníkového oleje do vašeho oblíbeného šamponu a myjte si vlasy jako obvykle.

Jedlá soda

Jedlá soda pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky z pokožky hlavy, snižuje svědění a zarudnutí kůže. Zároveň umí efektivně bojovat proti jistým kmenům hub, které mohou lupy způsobovat. Namočte si vlasy vodou, poté aplikujte sodu do vlasů a vmasírujte, nechte působit tři až pět minut a poté umyjte šamponem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat