Prostreno.cz

Signály, že vaše tělo potřebuje více hořčíku

Vaše psychika se ocitla ve stavu naprostého vyčerpání? Pak to chce okamžitý doping v podobě hořčíku! Stejně jako v případě, že máte vyšší krevní tlak, trpíte hormonální nerovnováhou nebo hůře vidíte.

Situaci ohledně hořčíku lze shrnout asi následovně. V žádném případě se bez něj neobejdete. Vždyť tento minerál má velký vliv na kondici cév, svalů, kostí a zubů. Zároveň ovlivňuje regulaci hladiny cukru v krvi a zabezpečuje trávicí funkce i aktivitu hormonů. Rovněž se podílí na detoxikaci, zatímco zdatně předchází poruchám srdečního rytmu. Lékaři se domnívají, že více jak 90 % světové populace má této látky v těle nedostatek. Co když se to týká i vás? Pokud se najdete v těchto bodech, bohužel to nelze vyloučit.

Vysoký krevní tlak? Výstraha číslo jedna

Již mnoho a mnoho studií poukázalo na skutečnost, že jedinci, kterým v těle koluje optimální množství uvedeného minerálu, mají podstatně nižší riziko arteriální hypertenze. Nutno zmínit, že jeho denní doporučovaná dávka se pohybuje mezi 150 až 300 mg. Pro dobro vaše i blaho kardiovaskulárního systému byste tento „limit“ měli zodpovědně dodržovat, praví lékaři.

Pocuchané nervy, které vám dávají zabrat

Býváte často nervózní, nebo ještě hůř, registrujete pocit naprostého psychického vyčerpání? Pokud to tahle půjde dál, můžete si „zadělat“ i na vážné deprese, takže byste tento stav rozhodně neměli nechávat bez povšimnutí. Jaká první pomoc se v této vypjaté situaci nabízí? To je jednoduché – zaměřte se na živinu, o níž je právě řeč. Je prokázáno, že tenhle přítel do nepohody dokáže zlepšit náladu a zmírnit úzkosti, a to takřka s okamžitým účinkem!

Hormonální nerovnováha, ze které nic dobrého nekouká

To, že hormony nejsou v rovnováze, se projevuje všelijak. Mezi hlavní symptomy téhle patálie patří poruchy se spánkem, častý pocit hladu, chronická únava, zhoršená pleť, noční pocení nebo nepravidelný menstruační cyklus. Příčiny? Kromě užívání antikoncepce, nadmíry stresu či obecně nezdravého životního stylu mezi ně experti řadí i dlouhodobější „podmíru“ hořčíku.

Zhoršený zrak? I to se může stát

Žádnou výjimkou absence zmíněné látky nejsou ani záškuby v očích, vředy v ústech, značně rozmazané vidění, popřípadě nepravidelný srdeční tep, jehož hodnoty létají jako na houpačce. Zní vám to nějak podezřele povědomě? V tom případě byste měli hladinku hořčíku neprodleně zvýšit. Poznejte zdroje, se kterými to půjde jako po másle!

Co si ještě dnes přinést z obchodu?

Mezi nejbohatší potravinové zásobárny patří hovězí játra, kukuřice, fazole, kapusta, rajčata a brokolice. Nic nezkazíte ani tím, když si budete častěji pochutnávat na špenátu, červené řepě, avokádu, banánech nebo mandlích. Jak vidno, je vážně z čeho vybírat!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat