Prostreno.cz

Nápoje pro lepší náladu. Tyhle vám vykouzlí úsměv na tváři

Ani při nejlepší vůli se vaše psychické rozpoložení nedá považovat za veselé? Na nic nečekejte a postavte vodu na kávu, protože nálož optimismu čeká na dně šálku. To stejné platí i v případě kurkumového čaje. A jak s tím vším souvisí banány?

Když se řekne jaro, kdekoho automaticky napadnou pojmy jako hezké počasí, probouzející se příroda nebo velký úklid. Jenže tím to bohužel nekončí. V souvislosti s tímto ročním obdobím se v ordinacích odborníků často hovoří také o únavě a špatné náladě. I ve vaší hlavě se „zabydlely“ splíny? Vyžeňte je dřív, než přerostou ve vážné deprese. Svou pomoc vám nabízejí tyto nápoje!

Káva jako zdroj optimismu? Prý ano

Podle poslední americké studie, jíž se zhostila prestižní Harvardská univerzita, je káva „medikamentem“, který stimuluje produkci šťastných hormonů. Účinky voňavého nakopávače jsou dokonce tak slibné, že tamní vědci připouštějí souvislost mezi kofeinem a nižší pravděpodobností depresí. Jaká že je denní doporučená dávka, která podle všeho zaručí psychickou pohodu? Prý dva až čtyři šálky, doporučují experti s tím, že přesně taková „porce“ zrychluje také metabolismus a prospívá kognitivním funkcím.

Rozesměje vás i kurkumový čaj

I toto tradiční koření by mělo patřit do vaší povinné domácí výbavy, neboť nabízí mnoho prospěšných látek. Nejoslavovanější z nich je určitě žluté barvivo zvané kurkumin, jež se chlubí famózními antioxidačními účinky. Díky tomu má indický šafrán pověst prostředku, který tiší bolesti břicha, likviduje všemožné parazity, reguluje hladinu cholesterolu a mírní nadýmání. Pokud ale adekvátní množství kurkumy zalijete horkou vodou, získáte také nápoj, co téměř okamžitě dokáže ustálit hladinu rozbouřených hormonů a utlumí příznaky úzkostných stavů. Tedy alespoň podle názoru odborníků!

Banánový drink. Ten si dopřejte pravidelně

Že venku už se oteplilo, takže něco studeného doslova „bodne“? Když do mixéru vložíte pár středně velkých kousků banánu a přidáte dva až tři šálky vody, po krátkém promíchání vznikne banánový drink, jehož konzistence trochu připomíná mléko. Vzniklý životabudič vám dodá energii a díky obsahu vlákniny zapůsobí jako prevence zažívacích obtíží. Ovšem pozor, stejně spolehlivě přispěje ke zlepšení vaší chmurné nálady, protože doslova překypuje uklidňujícím hořčíkem. Dáte si skleničku? Věřte, že den bude rázem o něco veselejší!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat