Prostreno.cz

Granátové jablko pomůže při hubnutí

Univerzální červené zlato. Tak by se dalo nazvat granátové jablko. Ochrana před záněty, kardiovaskulárními chorobami, slepotou i zácpou, to jsou jeho výhody. Tahle exotická dobrota zároveň pomůže při hubnutí a zreguluje krevní tlak, přičemž jistým způsobem zabojuje proti depresím!

To, že granátové jablko je aromatické ovoce s charakteristickou sladkokyselou chutí, ví určitě každý. Málokdo však tuší, že zázrak přírody, na který v dobách dávno minulých nedali dopustit ani obyvatelé starého Egypta, má tak báječné zdravé účinky pro váš organismus. Co vám konzumace plodu, který je považován za symbol plodnosti, úrodnosti a blahobytu, může přinést?

Bystrý zrak a ostré vidění? Bez problému

Že mrkev je dobrá jen pro oči? Ačkoli nám právě tohle babičky vtloukaly do hlavy celé dětství, pravda je trochu někde jinde. Zrakovému orgánu nesmírně svědčí všechno, co obsahuje vitamin A, stejně jako vzácné živiny lutein a zeaxantin. A granátové jablko taková „kritéria“ do puntíku splňuje! Závěry četných vědeckých studií se shodují v tom, že spolupůsobení zmíněných látek podstatě snižuje riziko rozvoje makulární degenerace, což je onemocnění, které může vyústit i v úplnou slepotu.

Trávení, které šlape jako na drátku

Míváte občas „břišní trable“? Pak byste určitě měli vědět, že zmíněné cizokrajné občerstvení je skvělým prostředkem, jak je řešit. Obsahuje totiž vysoký podíl cenné vlákniny, která podporuje peristaltiku střev i bezproblémové trávení. Tato složka výživy také zvyšuje objem stravy v žaludku a vyvolává pocit nasycení, čímž pomáhá při hubnutí. Neméně vítaná je také její vlastnost vázat na sebe toxiny a další škodlivé látky, tudíž hodně přispívá k detoxikaci organismu.

 

Srdce v kondici a čisté tepny? Že váháte

Odborníci prostřednictvím svých výzkumů již několikrát poukázali na to, že exotická pochutina díky svému složení přispívá k regulaci tlaku i škodlivého cholesterolu, přičemž platí za účinnou „čističku“ tepen. To je také důvod, proč pravidelná konzumace sladkého pokladu významně omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob.

Prevence před záněty, která je třeba

Jedním z hlavních faktorů rakoviny, Alzheimerovy choroby, deprese, obezity i cukrovky je dle expertů chronický zánět. Jak se proti němu bránit? Na tuto záludnou otázku existuje zcela jednoduchá odpověď. Jezte granátová jablka. Jejich silné protizánětlivé schopnosti jsou ve vědeckých kruzích doslova pověstné, tak na ně neváhejte vsadit i vy.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat