Prostreno.cz

Potraviny, díky nimž budete kreativnější

Zase vám to nějak nemyslí? Místo nervózního bloumání po kanceláři si o polední pauze raději skočte pro dýňová semínka nebo avokádo. Tahle svačina vašemu mozku jenom prospěje! Stejně jako vlašské ořechy, které navíc regulují škodlivý cholesterol.

Venku je krásně, slunce svítí ostošest a kdo může, ten si vychutnává šálek černého zlata na terase příjemné kavárny. To ale bohužel není váš případ. Vy se totiž potíte za pracovním stolem, přičemž se snažíte přijít na jakýkoli nápad, díky němuž by se rozdělaný projekt pohnul alespoň trochu kupředu. Chcete znát tajemství? Kreativitu a soustředění si můžete značně vylepšit pomocí některých potravin. Které jsou v tomhle směru sázkou na jistotu?

Vlašské ořechy, doporučovaný doping

Dary ořešáku královského jsou již mnoho let považovány za výbornou „mozkovou výživu“. Ostatně, na tom asi není nic zvláštního, protože jsou napěchovány omega-3 mastnými kyselinami, jež výrazně zlepšují kognitivní funkce. Alespoň takhle to sdělují závěry kalifornské studie, které rovněž poukazují na skutečnost, že denní dávka pěti až osmi kousků snižuje cholesterol o 20 %, reguluje krevní tlak a zlepšuje imunitu.

Dýňová semínka. S těmi nešetřete

Pokud jde o neomylnou paměť a ztracenou tvořivost, s tím vám pomohou i dýňová semínka. Také tato svačinka totiž prokazatelně prospívá hlavě, stejně jako srdci a cévám. Jistě vás zaujme i fakt, že malé poklady „domluví“ nefungujícímu trávení a zabraňují tvorbě ledvinových kamenů. Sluší se dodat, že zároveň tlumí bolesti hlavy a kloubů, zatímco snižují riziko osteoporózy. Rovněž jsou zdrojem omlazujícího vitaminu E i dobré nálady, neboť mají přímý vliv na hladinu šťastného hormonu serotoninu.

Avokádo. Proč vlastně ne

Mnozí avokádo odsuzují s tím, že obsahuje spoustu tuků. Nenechte se tím odradit! Jedná se o tuky rostlinného původu, které váš organismus uvítá. Z exotického zázraku získáte vitaminy B, C a K. Načerpáte z něj i dostatek kyseliny listové, která má schopnost zlepšovat tok kyslíku do mozku, což vede k lepšímu soustředění i kreativitě. Někteří odborníci dokonce tvrdí, že plod hruškovce přelahodného podporuje motivaci, takže ho pro jistotu jezte pravidelně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat