Prostreno.cz

Zorganizujte svůj pracovní prostor, budete výkonnější

Chcete podávat ty nejlepší pracovní výsledky? Zaměřte se přímo na svůj pracovní prostor. Nábytek, květiny, stůl a vše ostatní, co v kanceláři máte, ovlivňuje váš výkon.

Pracovní prostor působí na naši náladu i chování, inspiruje, motivuje, ovlivňuje hladinu stresu. To vše se odráží na množství a kvalitě práce. V zaměstnání běžný člověk tráví osm hodin denně. Kancelářská práce sice není náročná fyzicky, ale za to psychika dostává notnou dávku zátěže. Pro mnoho pracujících jsou čtyři stěny, stůl a počítač známější než vlastní děti. Ať už jste či nejste jedním z nich, měli byste vědět, že prostředí pro výkon si žádá organizaci!

Uspořádejte nábytek v místnosti

Máte-li kancelář sami pro sebe, nejprve se zaměřte na rozestavění nábytku. Největší pozornost věnujte postavení pracovního stolu. Nejvýhodnější je umístění blízko okna u stěny, u praváků by světlo mělo jít z levé strany, u leváků naopak z pravé. Skříňky, komody a organizéry, které často používáte, rozestavte co nejblíže stolu. Nebudete muset často vstávat a chodit přes celou místnost. Pro někoho by sice mohla být trocha tělocviku přínosem, ale dozajista odvede pozornost a soustředění. A čím dalším se řídit?

Organizace pracovního stolu. Proč se vyplatí?

Váš pracovní stůl berte jako nástroj k uskutečnění vašich vizí a snů. Funkční uspořádání je základem. Pokud pracujete převážně s počítačem, určitě by měl mít dominantní postavení. Odborníci radí umístit ho přímo naproti sobě, do vzdálenosti asi 60 cm a do úrovně očí.

Na stole by mělo být to, co přes den nejvíce využíváte. Samozřejmostí jsou mobil, psací potřeby, papíry, barevná lepítka a další kancelářské vymoženosti, které usnadňují a zpříjemňují celodenní činnost. Ale pozor, ať to s přeplněností stolu nepřeženete. Zde platí, že méně je více. Snažte se mít ve věcech řád a pořádek. Každý má samozřejmě svůj vlastní, systém důležité je, aby prostředí bylo příjemné přímo vám.

Co ještě udělat pro svou výkonnost?

Osobní efektivita práce dozajista vzroste pravidelnou péčí o váš virtuální prostor. Úklid a přehledná organizace složek v počítači ušetří hodiny hledání potřebného dokumentu. Navíc platí, že příjemné prostředí utlumující stres dokážou navodit živé květiny, fotografie rodiny nebo talismany. Kancelář si můžete hýčkat ještě o něco víc. Metoda feng shui nabízí mnoho tipu a řešení pro příjemné soužití s prací. Taky neustále myslete na své vlastní pocity.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat