Prostreno.cz

Příprava zdravější kávy z pohodlí domova

Chilli, med i skořici má doma téměř každý. Co se stane, pokud na tyto přírodní prostředky nezapomenete při přípravě kávy? Pravděpodobně budete mít více energie a snížíte si riziko vážných chorob.

Už nějakou dobu je káva vnímána jako nápoj, který pokud se konzumuje s mírou, přináší celou řadu pozitiv. Jmenovitě jde třeba o zlepšení nálady, menší riziko diabetu 2. typu, omezenou pravděpodobnost rakoviny nebo redukci cholesterolu. Jsou pro vás uvedené benefity pádným důvodem, proč si uvařit šálek? A teď si představte, že černé zlato může být ještě mnohem prospěšnější. Stačí ho ochutit těmito přísadami!

Chilli, doping nejen pro trávení

Začneme pěkně zostra. Pro některé sice může být kombinace kávy s pálivým kořením podivná, nicméně když se chilli přidává i do čokolády, proč ho neseznámit také se jmenovaným životabudičem? Jeho obsažené složky v čele se sloučeninou zvanou kapsaicin „dohlédnou“ na bezproblémové trávení, urychlí metabolismus, posílí imunitu a podpoří funkce kardiovaskulárního systému. „Ďábelská ingredience“ se rovněž dává do souvislosti s útlumem bolestí různého původu, rychlejším hubnutím nebo zpomaleným stárnutím.

Skořice rozproudí krev v žilách

Svého času byla skořice ceněna více než zlato. A rozhodně ne proto, že dodává sváteční chuť pečivu, nápojům i zavařeninám! Sypké ochucovadlo, jehož stopy sahají až do roku 2500 před n. l., díky organické látce cinnamaldehyd bojuje proti bakteriím i houbovým infekcím. Bezprostředně po konzumaci také zvyšuje energetickou hladinu, podporuje ukázkovou látkovou přeměnu a pročišťuje tepny od škodlivých usazenin.

Med. A proč vlastně ne

Pokud si kávu běžně sladíte, můžete místo klasického cukru využít služeb medu. Poklad z úlu nabízí skutečně vysoký podíl antioxidantů, které předchází vzniku krevních sraženin, ulevují při alergiích a příznivě ovlivňují kognitivní funkce. Med toho dokáže ale víc. Už jste někdy slyšeli o tom, že má v popisu práce rozšiřovat drobné cévy, čímž přisívá k léčbě arteriální hypertenze? Nebo že zasahuje do detoxikačních procesů v těle? Tak si lžičku do tekutého aromatického nakopávače klidně dejte…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat