Komentáře k článku

homer 18.01.2020

V dnešní době se vyskytuje ve slupkách nejen chemie z hnojiv a prostředků proti škůdcům, ale také chemie , kterou dodavatelé stříkají na ovoce a zeleninu, aby dodávka po cestě neshnila. To, že ovoce a zelenina v současné době vitamíny neoplývá je známo minimálně 20 let. Takže pokud nemáte na 100% jisté, že nemáte úrodu vypěstovanou na půdě bez chemikálií a úrodu hnojenou bez chemikálií , takže naopak doporučuji loupat a loupat.

Danka homer 20.01.2020

Celý život jsem loupala pouze brambory, pokud se ty nové nevařily ve slupce a pak rajčata, kedlubny, řepu.. co se musí.. nebo to, co by v pokrmu vysloveně vadilo, pokud nevadilo, nechávala jsem po řádném omytí i slupky. Ale dnes, když dávám jablka dětem, říkám si také, raději oloupat, hlavně ty kupovaná jablka, kde člověk neví kolik kdo použil chemie, než vyrostla a dozrála. Zdravější jsou ty z vlastního sadu, ale dnes už má celoročně k dispozici málokdo. V obchodech je nabídka opravdu veliká, ale ztrácíme přehled, jak je s potravinou zacházeno. Z jablkových slupek je výborný čaj, ale z těch kupovaných jablíček ? Nevím, jestli by se dal doporučit. To je otázka spíše pro potravinovou laboratoř. Zrovna tyto výsledky by mě také moc zajímaly.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat