Prostreno.cz

Zdraví i krása pod taktovkou granátového jablka

Jedno ovoce s mnoha pozitivy? To přesně je cizokrajné jablko, které zlepšuje pleť, fyzickou výkonnost, trávení i kondici srdce. Najde si cestu i do vašeho žaludku?

S největší pravděpodobností patří granátové jablko mezi nestarší konzumované druhy ovoce. Plod pocházející z oblastí dnešního Turecka a Íránu byl v různých kulturách atributem bohů, znakem plodnosti, příměrem prvotního hříchu nebo symbolem vzkříšení. Čím by mohl být pro vás? Třeba dostupným luxusem, který zlepšuje zdraví i vzhled. Která z granátových výhod na vás zapůsobí nejvíc?

Zánět si na vás už nepřijde

Sladký kousek exotiky, jemuž je zasvěcen tento článek, díky vysokému podílu antioxidantů zmírňuje záněty a tlumí bolesti. Také bojuje proti oxidačnímu stresu (poškození buněk vyvolané volnými radikály), čímž předchází řadě vážných onemocnění.

Srdeční léčivo, na kterém si pochutnáte

Jmenovaný lahodný poklad dle názoru lékařů poskytuje oporu celému kardiovaskulárnímu systému, neboť reguluje škodlivý cholesterol, přispívá k normalizaci krevního tlaku a čistí tepny. Zlepšuje i krevní oběh, proto je doporučovanou výživou srdce. Dáte si kousek?

Sportovní výkon jako profík

Nebráníte se žádné tréninkové výzvě a rádi pokořujete své vlastní rekordy? Pak je pro vás granátové jablko tím správným dopingem. Tuhle se prostřednictvím jisté americké studie zjistilo, že jeho konzumace má velký vliv na hladiny dusičnanů v krevní plazmě, čímž se navyšuje fyzická výkonnost. Také způsob, jak doběhnout dál, zvednou těžší závaží nebo provést více sklapovaček…

Žádné zažívací trable, těm odzvonilo

Jablko pocházející z dalekých krajin nabízí také neskromné množství rozpustné i nerozpustné vlákniny. Co z toho plyne? Tahle dobrota zpravidelňuje pohyby střev, navozuje delší pocity sytosti a detoxikuje trávicí systém, zatímco snižuje riziko tlustého střeva. Sluší se dodat, že je vhodnou potravinou ke zklidnění bouřícího se žaludku.

Pokožka jako z reklamy na drahou kosmetiku

Složení granátového zázraku, v němž není nouze o všechny možné vitaminy a minerály, na které si jen vzpomenete, prokazatelně zlepšuje kvalitu pokožky. Konkrétně tím, že mírní projevy akné, vyrovnává tón pleti a zpomaluje tvorbu vrásek. A to zní slibně, nebo jste jiného názoru?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat