Prostreno.cz

Ricinový olej je všelék na tmavé kruhy pod očima

Už zase vás trápí tmavé kruhy pod očima, takže si připadáte jako mýval? Skočte si do drogerie pro všelék, který vás zbaví otoků a zanechá vaši pleť zdravou, rozzářenou a svěží. Kolik stojí a z jakých dalších důvodů se vyplatí mít ho doma?

Tmavé kruhy pod očima nejsou jen následkem prohýřené noci, přemíry alkoholu, nedostatku spánku nebo stresu. Ze zdravotního hlediska signalizují i chudokrevnost, narušenou činnost štítné žlázy, nedostatečnou funkci metabolismu či jaterní potíže. Pokud máte podezření, že se vás něco z tohoto seznamu týká, navštivte lékaře. V opačném případě se jako první pomoc vyloženě nabízí kostka ledu nebo vychlazená kávová lžička přiložená na postižená místa. Pokud však po ruce máte ajurvédský zázrak, ricinový olej, neváhejte ho použít!

Bezchybné přírodní zavlažování

Jedná se o vynikající prostředek k léčbě řady kožních onemocnění, jako jsou právě tmavé kruhy, ale také suchost, svědění, ekzém, psoriáza a další kosmetické nebo zdravotní potíže. Lidé po celém světě milují jeho schopnosti, neboť obsahuje spoustu mastných kyselin, které vyživují pokožku a dlouhodobě ji udržují hydratovanou.

Stop vráskám!

Ricinový olej zároveň nabízí antioxidanty, které zabraňují poškození pokožky volnými radikály. Je to tedy mnohostranný a multifunkční pomocník, jenž zastane spoustu práce. Pohlcuje všechny nečistoty a pleť zanechává čistou a svěží, souběžně s tím podporuje syntézu kolagenu a elastinu, čímž pomáhá redukovat jemné linky a vrásky. Pleť po jeho zásahu vypadá mladší a pevnější. Ale jak ho nanášet? Jednoduše.

Snadná aplikace, vynikající výsledky

Před spaním na konečky svých prstů naneste pár kapek tohoto zázraku a vetřete je do tmavých kruhů. Minutu či dvě jemně masírujte. Pokožka by měla být odlíčená a čistá, rituál přitom provádějte každý večer. Můžete si však připravit i osvěžující a rozjasňující masku.

Pár kapek ricinového oleje promíchejte s pár kapkami plnotučného mléka nebo jednou lžičkou jogurtu. Tuto směs aplikujte pod oči, nechte zhruba půl až hodinu působit a poté opláchněte vlažnou vodou. (Provádějte třikrát týdně.) Kyselina mléčná zajistí rovnoměrný tón pleti, rovněž odloupne odumřelou vrstvu kožních buněk a oblasti okolo očí doslova prozáří. A k jakým dalším účelům se olej hodí?

Řasy jako mrkací panenka. Chcete je?

Ricinový olej podporuje růst řas, přispívá k rychlejšímu hojení jizev a ošetřuje roztřepené konečky vlasů. Za 150 mililitrů kvalitního „riciňáku“ lisovaného zastudena přitom zaplatíte něco okolo 150 korun. Zanedbatelná investice do krásy, co říkáte?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat