Komentáře k článku

Radimes 13.08.2020

Oloupaný česnek se dá i zamrazit a vydrží tak i jeho síla. Zkuste to!

Zlata Radimes 13.08.2020

Taky ho mrazíme a je stále při ruce

jindrovajitka@uklidpresto.cz 13.08.2020

Česnek se uskladňuje nejlépe a nejdéle daný do sklenice nebo vázy tak abychom mu nechali část stonku a pak naskládali tím stonkem dolů do sklenice. Takto vydrží česnek do další sklizně.

BÁRA jindrovajitka@uklidpresto.cz 13.08.2020

Přesně tak to děláme hodně ,hodně let a je to nejlepší uskladnění co známe a opravdu vydrží do další sklizně ,prostě jedinečný.

Ardnij jindrovajitka@uklidpresto.cz 13.08.2020

Prosím o přesnější popis skladování "do sklenice", určitě to zajímá víc lidí... Tzn., že do sklenice dáte celé palice kořínkem nahoru? A nakonec tu sklenici uzavřete, nebo necháte otevřenou? A v jakém prostředí tu sklenici s česnekem máte-v chladu a tmě, nebo je to jedno? Předem dík za odpověď, můžete odpovědět zde, nebo lépe na: panek.jindrich@seznam.cz

Jožin 13.08.2020

Na Valašsku bez česneku nejde žít.

lapis 13.08.2020

A tak si myslí autor, že všechen česnek z supermarku je nesprávně skladovaný? Co na to ČPI ?

slavie 13.08.2020

Některý česnek je bez chuti i bez vůně,dělala jsem bramborák a česnek vůbec nebyl cítit.čím to je?

Marie Pajerová 13.08.2020

Používám česnek Bjetin a není mi špatně od žlučníku ! Kupuji ho od pěstitele pana Kozáka !

Vera 13.08.2020

Je nepostradatelný,jak v kuchyni,tak při nechlazené.

Bivoj 13.08.2020

Vydrží dokonce několik měsíců? Česnek vydrží do nové sklizně!

kap dabac 13.08.2020

česnek pěstujeme na zahrádce cca500ks.vydrží do další sklizně v červenci.sice už není takový jura ale jde to.

Jarka 13.08.2020

Dávala bych ho i do buchet !!!! prostě patří ke mně .

Martin 13.08.2020

Český žen- šen

Petr Holub 13.08.2020

Bjetin je super od ing.Kozáka z Holic

Marie 13.08.2020

Mám ho ráda hlavně se skopovým mase.

Jiří 13.08.2020

U nás doma nemá česnek čas se zkazit :-D

Holub Karel 13.08.2020

Má jej rád moc.Nejlepší je z Dolního Němčí

Jana Walterova 13.08.2020

Je zdraví a antivirový

česnekačka 13.08.2020

Nejlepší skladování vlastního česneku: ponechejte delší stonky a naskládejte je paličkami vzhůru do sklenice (kameňáku, těžšího hrnce). Tímto způsobem se přirozeně obsažená voda tlačí dolů do špiček stroužků a česnek téměř nevysychá. Bezpečně vydrží až do příštího roku.

česnekačka 13.08.2020

Právě jsem si všimla, že tento návod už někdo napsal níže. Takže ještě doplnění. Česneky trčí ven z kameňáku jako kytička.

Václav Vakeš 13.08.2020

temné a chladné místo, v šuplíku naspodu skříňky je ideální a zajistit vzdušné místo - ideální kombinace rad - v šuplíku vzduch cirkuluje naprosto ideálně............. když je nejhůře a hrozilo by kazení česneku, oloupám stroužky, nacpu do sklenice, zeleju olejem (je jedno jakým (řepkovým, slunečnicovým) a strčím do lednice - vydrží v podstatě neomezeně (neboli do sežrání)

Jana Hrubá 13.08.2020

Skladuji trojim způsobem, suším a pak rozmixuji na prášek, stroužky které se dělí oloupu a dám je v krabičce do mrazáku, převážnou většinu mám v nádobách jako květiny hlavou nahoru v chladu ale i v kuchyni pro běžné použití

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat