Prostreno.cz

Červená cibule šetrně napraví poškozené vlasy

Cibule se možná tváří nenápadně, ale její účinky jsou doslova dechberoucí. Napravíte s ní své zdraví, kvalitu pokožky nebo poškozené vlasy?

Cibule a vaření? To k sobě neodmyslitelně patří. Ovšem tato zelenina si dobře rozumí také se zdravím, jak vědci neustále a neúnavně připomínají. Co všechno se o ní v posledních letech zjistilo?

Blaho pro srdce, nervy i hormony

Cibule jakožto nejstarší známý druh zeleniny pomáhá při chřipce, nachlazení a kašli. Zároveň chrání cévy před kornatěním, reguluje škodlivý cholesterol a omezuje pravděpodobnost rakoviny. Dále zvyšuje hustotu kostí, chrání nervovou i kardiovaskulární soustavu a podporuje funkce hormonů.

Neméně prospívá také pojivovým tkáním, jako jsou šlachy, vazy a chrupavky. Díky přítomnosti chromu rovněž zachovává stabilní hladinu krevního cukru. Výčet pozitiv by nemohl být kompletní, kdybychom nezmínili i to, že posiluje imunitu, zmírňuje alergii, ulevuje při astmatu, tlumí záněty a snižuje riziko tvorby žaludečních vředů. Ano, tohle všechno je přisuzováno „obyčejné“ cibuli! Famózní jsou však i její kosmetické přednosti, jež přispějí k vyřešení mnoha problémů. O těchto víte?

Omlazující elixír 

Cibulová šťáva možná nevoní příliš vábně, ale má spoustu jiných pozitiv. Funguje jako báječný prostředek na vrásky, kožní vyrážky i akné, přičemž udržuje pleť hydratovanou a zářivou. Účinně likviduje také pigmentové skvrny, zatímco urychluje regeneraci buněk. Pokud si v ní čas od času smočíte nehty, budou pevnější a odolnější. A co když si tuhle medicínu dáte i na vlasy? Pak se stane zázrak.

Rychlý růst, minimální ztráty a žádné lupy

Ve světě vědy je totiž šťáva z cibule, ideálně té červené, považována za silného bojovníka s nadměrným vypadáváním vlasů. Největší zásluhu  má obsažená síra, která zlepšuje krevní oběh a příznivě ovlivňuje kolagenové tkáně. Ve spolupráci s dalšími živinami zanechává hřívu zocelenou, lesklou a hebkou. Cibulová péče taktéž zaceluje rozdvojené konečky, zabraňuje lupům a dodává vytoužený objem. To nejlepší na závěr? Některé studie uvádějí, že viditelné změny lze zpozorovat již po čtyřech týdnech používání! A to je výzva, která si přímo žádá o vyzkoušení…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat