Prostreno.cz

Domácí řešení problematického trávení

Je vám nějak divně od žaludku? Ukončete své trápení tymiánovým čajem, aloí vera nebo banánem. Překvapí vás, jak rychle se tím dá napravit situace!

Proces trávení se zdá být jednoduchý a přímočarý. Jde však o složitý mechanismus, kterým tělo rozkládá přijatou stravu, přičemž z ní získává důležité živiny, jako jsou vitaminy, minerály, tuky i bílkoviny. Každé sousto je pak rozděleno na jednotlivé molekuly, aby se lépe vstřebalo ve střevní stěně a posloužilo pro výrobu energie, růst nebo buněčné opravy. Dokud vše funguje, jak má, člověk si ani nevšimne, že v jeho systému něco takového probíhá. Jakmile se ale objeví nějaký zádrhel, nevolnost na sebe nenechá dlouho čekat. Čím zhoršené trávení, které je nepříjemné a vysilující, zase napravit?

Tymián jako lék na břicho, pleť i vlasy

Penicilin chudých. Tak se v minulosti říkalo tymiánu, který vyniká svými protizánětlivými, antimikrobiálními a antiseptickými vlastnosti. Je známý také tím, že příznivě působí na trávení, zatímco obnovuje správnou střevní flóru. Zkuste si z něj připravit čaj, který nejenže vyřeší váš problém se zažíváním, ale eliminuje také bakterie v dutině ústní, čímž podstatně snižuje pravděpodobnost zubních kazů. Mimochodem jím můžete podpořit i léčbu akné.

Aloe vera

Mnozí mají gel z květiny aloe vera úzce spjatý s kosmetikou. Ano, je pravda, že zpomaluje tvorbu vrásek, napomáhá regeneraci kožních buněk a poskytuje pleti hloubkovou výživu. Zároveň zabraňuje tvorbě lupů, podporuje růst a činí hřívu odolnější vůči nepříznivým vlivům. Málokdo však tuší, že tenhle blahodárný nektar zastavuje i pálení žáhy a uklidňuje podrážděný žaludek. Rozmíchejte tedy jeho čajovou lžičku v šálku teplé vody, hned vám bude lépe.

Dejte šanci banánu

Není žádným překvapením, že banán platí za bohatý zdroj draslíku, který přispívá k regulaci krevního tlaku, takže zlepšuje kondici celého kardiovaskulárního systému. Kromě tohoto minerálu ale nabízí i poctivou dávku vlákniny. Ta pozitivně zapůsobí na střeva, zatímco stimuluje aktivitu žluči i žaludečních šťáv. Přesně tímto způsobem podporuje funkce celé trávicí soustavy, tudíž může být spolehlivým řešením zácpy, průjmu, pocitu těžkosti, nadýmání i té travné nevolnosti.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat