Prostreno.cz

Esenciální oleje omlazující pokožku

Asi není nikdo, kdo by vrásky vítal s otevřenou náručí a se slovy díků. Jak proti nim zbrojíte vy? Už jste zkusili esenciální citron, šalvěj nebo kadidlo?

To, že s přirozeným stárnutím pokožka postupně přestává tvořit kolagen, jste za svůj život jistě slyšeli už nesčetněkrát. Stejně jako informaci, že s každým rokem navíc pleť ztrácí schopnost zadržovat vodu, přičemž klesá i produkce maziva. To všechno vede ke vzniku hlubokých rýh a dalších nechvalně známých projevů vzdalujícího se mládí. Ačkoli existuje mnoho komerčních přípravků proti vráskám, někteří lidé upřednostňují jiné alternativy – kupříkladu ty, co se točí okolo esenciálních olejů. Které vonné poklady ukryté v malých lahvičkách se k tomuto účelu báječně hodí?

Svěží elixír citron

Citron je známý pro svůj obsah vitaminu C i potencionální přínosy, jež vedou k zesílení imunitního systému. Ovšem i olej z něj získaný má báječnou reputaci, a to zejména v kosmetickém průmyslu, neboť se přidává do spousty krémů, sér a dalších produktů pečujících o pleť. Důvod? Zmenšuje škody způsobené oxidací, přičemž předchází poškození kůže a s ním související tvorbě záhybů. Sluší se poznamenat, že ideální čas na jeho aplikaci je před spaním, protože několik hodin po nanesení budete citlivější na sluneční světlo.

Mocná šalvěj 

I s esenciální šalvějí se vyplatí navázat spojenectví. Tak jistě, že se dá uplatnit ve více případech, protože svým způsobem pomáhá při hubnutí, převezme funkce deodorantu a uleví od alergie. Ale i do zkrášlování má hodně co říci! Velkou předností šalvěje jsou totiž silné antioxidační vlastnosti, proto zpomaluje tvorbu nových vrásek, zatímco zmírňuje ty stávající.

Schopnosti kadidla

Inhalace kadidlového oleje je jako šitá na míru těm, kteří se ocitají pod palbou všudypřítomného stresu, neboť uklidňuje psychiku, zahání úzkosti a navozuje potřebnou duševní rovnováhu. Co s člověkem ale udělá jeho vnější použití? Tohle „pomazání“ podstatně zlepšuje vzhled jizev a strií, ovšem podobné účinky má i na kožní rýhy a jemné linie. Na závěr je třeba zdůraznit, že esenciální oleje se nejprve musí zředit s jiným nosným olejem, kupříkladu olivovým, mandlovým či slunečnicovým, aby nedošlo k podráždění.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat