Prostreno.cz

Hydratační krémy vyrobené z domácích zásob

Jenom pokožka, která má dostatek hydratace, může zůstat krásná, mladistvá a zářivá. A právě teď byste jí měli věnovat dvojnásobnou péči! Jak do celé situace zasáhne slunečnicový olej, med nebo mléko?

Co se týká počasí, venku to není nic moc. Tak jistě, patří to k momentálnímu období, tudíž nezbývá nic jiného, než se s tím prostě smířit. Jaký názor má na chlad, vítr a déšť ale pokožka? Blahem určitě nevrní, protože přesně tyto vlivy ji vysušují a dráždí, přičemž urychlují tvorbu vrásek. A právě proto se na její hydrataci teď klade takový důraz. Jenže čím ji promazat, když vám došel krém a pro nový se vám do drogerie ani trochu nechce? Omrkněte domácí zásoby, tam se zvláčňujících prostředků najde… Do služby se hlásí třeba tyhle!

Nezatracujte slunečnicový olej 

Pokud jde o pleť a její ošetřování pomocí kuchyňských olejů, nejčastěji se zmiňuje olivový a samozřejmě kokosový. Jenže také slunečnicový má co nabídnout! I on totiž obsahuje vitamin E, nenasycené mastné kyseliny a přírodní aromatické látky. A stejné je to s jeho hydratačními schopnostmi. Tak proč ho z kosmetické péče vyčleňovat?

Nezapomínejte na med

Med mezi nejlepšími přírodními zvlhčovači vždy obsazuje přední příčky. Jeho nesporné výhody? Proniká do hlubších vrstev kůže, přidá ruku k dílu při čištění a zmenšování pórů, zpomaluje stárnutí a léčí nejrůznější dermatologická onemocnění. Navíc má tendenci sjednocovat tón pleti, urychluje regeneraci a snižuje viditelnost pigmentových skvrn. Promíchejte ho s trochou vody, aby se lépe nanášel a užijte si všechny zkrášlující účinky!

Oprava mlékem 

Že je mléko dobré jenom do kávy? Ale kdeže! I jinde vám přijde vhod. Když si s ním budete potírat obličej, šetrně odstraníte přebytečnou mastnotu. Dobré je na něm také to, že pokožku nijak nedráždí. Díky obsaženým látkám ji naopak báječně hydratuje, vyživuje a rozjasňuje. Mléku nelze upřít ani to, že vykazuje protizánětlivé vlastnosti, což se hodí v každém případě.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat