Prostreno.cz

Domácí prostředky na bolestivý krk přímo z vaší kuchyně

Začíná vás nějak podezřele škrábat v krku? Zahajte rychle protiútok! Bude vám milejší popíjení citronové šťávy, nebo se „pochlapíte“ natolik, že si dáte syrový česnek a zelný obklad? Tak či tak, tahle nepříjemnost by měla co nevidět ustoupit.

Bolest v krku se asi nejčastěji dává do spojitosti s infekčním onemocněním dýchacích cest či angínou, ovšem klidně ji může zapříčinit také alergie, znečištěné ovzduší, tabákový kouř nebo zvětšená štítná žláza. Zatím se vám nechce k lékaři, protože vyčkáváte, co se z toho vyklube? Můžete vyzkoušet i samoléčbu. Třeba na tyhle domácí prostředky je vážně spolehnutí!

Česnek 

O prospěšnosti česneku snad nelze pochybovat. Vždyť toto koření je dobré na srdce, tlak, cévy, krevní oběh, kašel, křečové žíly i infekční kožní potíže. A to nejen podle lidových léčitelů, ale i odborníků, kteří se opírají o závěry svých studií. Málokdo tuší, že česnek se dá využít i na bolavý krk, protože působí antibakteriálně a protizánětlivě. Navíc obsahuje látky, jež přirozeně posilují imunitní systém. Pokud jeho výraznou chuť snesete, můžete žvýkat syrový stroužek, v opačném případě ho alespoň častěji zakomponujte do jídla.

Citron 

Citronová šťáva je známá tím, že tlumí záněty a pomáhá rozpouštět hleny, což z ní samo o sobě dělá vítaný medikament. Užitečná je i proto, že zvyšuje produkci slin, čímž vlastně „promazává“ podrážděné hrdlo. Úplně nejlépe uděláte, když ji smícháte s vlažnou vodou a přidáte i trochu nastrouhaného zázvoru, který působí jako silné analgetikum. Tenhle nápoj vás ve štychu rozhodně nenechá.

Zelí 

Asi každý ví, že zelí na seznamu účinných přírodních probiotik zaujímá přední příčky. To ale pořád ještě neznamená, že svědčí jenom trávení! Díky úctyhodně vysokému podílu vitaminu C může být také vhodným lékem na „krční bolístku“. Listy fungují jako skvělý noční obklad, zatímco jeho šťáva je báječným kloktadlem s nesmírně hojivým a protizánětlivým účinkem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat