Komentáře k článku

Siraellen 02.04.2021

Nezkoušela jsem

koko 13.03.2021

a co ty zhnile kobzole desetkrát umyte

Jakub 10.03.2021

Zas ty bludy, ba přímo poplašné zprávy, které tu nedoukové neustále omýlají o atibiotikách v mase. Neměli by tupě přebírat zahraniční články, ale měli by si i zjistit reálnou situaci u nás - u nás je totiž přítomnost antibiotik v mase zakázána a přísně se to kontroluje - kontroluje se každá šarže, takže na našem trhu skutečně maso s antibiotiky nenajdete (aspoň na tom oficiálním tedy ne). Navíc u levného masa, jako je kuřecí, by se ve velkochovech použití antibiotik ani finančně nevyplatilo.

Uzap 10.03.2021

Jím pečivo především z bílé mouky maso z velkochovu teď už na vesnici není ani pořádná zabíjačka zeleninu koupím v obchodě ale fakt je že ji oplachujeme.

Jan 09.03.2021

Tenhle článek je zase psaný nějakým odborníkem. Zbytečně matete lidi!

Josef Jan 10.03.2021

Ale má pravdu

vlaďka 09.03.2021

Nechapu lidi,kteří si přinesou z ochodu například hrznové víno a aniž by ho omyli,začnou ho konzumovat. To same je i s jablky.Ja například omyvám i mandarinky než začnu loupat slupku.Pro mě je toto samozřejmá věc a v teto koronavirové době si myslím,že je to nutnost. Ze sveho okolí ale znám i někoho,kdo si asi myslí,že je omýváni ovoce a zeleniny zbytečností.Ten dotyčný si ale neuvědomuje,ze zdravotní komplikace,ktere jeho i jeho rodinu postuhují,určitě úzce souvisí s tím,že neni schopen udělat tak banální věc jako je omyt před konzumací ovoce. Její časté průjmy a kožní vyrážky a to i u jejich dětí,jsou podle mě tou hlavní příčinou všech problémů. Takže závěrem vím,že nic se nemá přehánět,ale přes tohle vlak nejede!!!

Jarmila 09.03.2021

Je vůbec možné, že někdo si neumyje cokoliv si donese z obchodu? Vždyť neví kde to před tím bylo, čeho se to dotýkalo a co na to padalo! Zvlášť v době tak mohutné nákazy jako je teď u nás ani to jednoduše omýt nestačí, na obaly raději i trochu tekutého dezinfekčního prostředku s lihem a chvíli nebo i déle nechat působit a pak stačí asi jen omýt studenou vodou. Problém však je listová zelenina, ta by se měla před konzumací asi rychle zahřát a zmrazit. Překvapila mě však rada omývat pod proudem např. konzervované již uvařené luštěniny, ale zřejmě ano. Někdy bývají v rajské nebo jiné omáčce, třeba i s nějakým dobrým kořením, to mi to přijde trošku škoda to vypláchnout. Zřejmě je to asi lepší kvůli hygieně . Rýži prý patří nejen propláchnout, ale i několik hodin nechat namočenou, vodu občas i vyměnit a při vaření se může sbírat tvořící se pěna. Pak je rýže zdravější i chutnější.

Josef Jarmila 10.03.2021

Upozorňuje se na omývání octem a sodou. Jde o odstranění těch pesticidů, samotná voda nestačí..

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat