Prostreno.cz

Slunečnicový olej blahodárně vyživuje vlasy

Není třeba zastírat, že slunečnicový olej bývá trochu zatracován. Není to ale škoda? Vždyť urychluje růst vlasů, bojuje proti lupům a uklidňuje podrážděnou pokožku hlavy.

Když přijde řeč na kosmetická využití kuchyňských olejů, nejčastěji se mluví o tom kokosovém nebo olivovém. Jenže co takový slunečnicový? Vždyť za nimi ani v nejmenším nezaostává! Co všechno tato podceňovaná přísada může udělat pro dobro vašich vlasů?

Dávka hydratační výživy

Stejně jako pokožka, která je největším lidským orgánem, tak i vlasy ke svému zdraví potřebují hydrataci. Těm svým ji můžete dopřát prostřednictvím oleje ze slunečnic. Vlhkost v nich totiž hluboko uzavře, čímž předchází jejich vysušování, lámavosti, roztřepeným konečkům i nepoddajnosti, jež by vás při ranním vytváření stylového účesu jen zbytečně zdržovala.

Podpora růstu? S tou můžete počítat!

Ve zmíněné ingredienci se nachází spousta prospěšných složek, a to včetně antioxidantů, vitaminu E, celé řady minerálů i kyseliny palmitové, olejové, stearové a linolové. Přesně tyto složky vyživují vlasové folikuly a stimulují krevní oběh i hřívu k růstu, přičemž zabraňují jejímu nadměrnému vypadávání. Zmíněné antioxidanty neutralizují účinky škodlivých volných radikálů, proto korunu krásy činí také odolnější vůči nepříznivým vnějším vlivům. Škoda toho nevyužít, nemyslíte?

Velká pomoc v boji s lupy

Už vám v boji s lupy pomalu dochází trpělivost a hlavně nervy? Nespílejte osudu a hlavně neházejte flintu do žita. Slunečnicový olej si s tímhle nešvarem hravě poradí. Pomůže při uvolňování mrtvých kožních buněk, pokožku hlavu uklidní od podráždění a navíc normalizuje činnost mazových žláz. Rovněž léčí drobné poranění kůže a působí protizánětlivě. Mezi jeho další nesporné přednosti patří to, že usnadňuje rozčesávání, dodává lesk a obnovuje barvu kštice. Vyzkoušíte ho jako masku? Stačí ho jen aplikovat po celé délce, nechat působit zhruba půl hodiny a poté smýt, nejlépe za asistence šamponu.

Zdroje: healthline.com, naturallycurly.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat