Prostreno.cz

Potraviny s vedlejším účinkem jménem zdraví

Většina potravin umí víc než jen zahnat pocit hladu. Svými obsaženými látkami pomáhají chránit srdce nebo posilovat imunitní systém, jiné zase regulují správné trávení a další vám mohou zajistit třeba krásnou pleť.

Jaké další potraviny pomáhají?

Podpora správného zažívání

I zdravé zažívání můžeme podpořit správnou stravou.

Banány

V zažívacích potížích se banány ukazují jako všestranné talenty. Zatímco nezralé banány lehce staví, a zmírňují tak průjmy, zralé naopak jemně uvolňují zácpu.

Kmín

Éterické oleje v semínkách kmínu pozitivně ovlivňují zažívání především tučných pokrmů. Jako koření se hodí proto především do masitých pokrmů nebo zelí.

Kyselé zelí

Jemně kysané bílé zelí pomáhá našim střevům několika způsoby, protože obsahuje hodně vlákniny a k tomu probiotické bakterie.

Lněná semínka

Lněná semínka nabývají ve vodě svůj objem a pomáhají tak zpomalenému trávení opět na nohy.

Bílý jogurt

Obsažené mléčné kultury jsou důležité pro naši střevní mikroflóru a ta zase reguluje trávení a podporuje obranyschopnost organismu.

Jablka a hrušky

Nastrouhaná jablka fungují jako léty osvědčený prostředek proti průjmu. Celé plody naopak podporují rychlejší a lepší trávení.

Potraviny pro krásnou a zdravou pleť

Krása vychází zevnitř – a u následujících potravin to platí dokonale. Některé chrání před vráskami, jiné zase před akné.

Proso

Oxid křemičitý obsažený v těchto výživných kuličkách je potřebný pro tvorbu kolagenu – ten je zase nezbytný pro hladkou pleť.

Meruňky

Samy meruňky mají sametovou slupku, posilují naši pleť zevnitř a mohou odvrátit například poškození od slunečního záření.

Mrkev

Také mrkev má díky obsahu betakarotenu jistý účinek proti UV záření.

Petržel

Tohle koření dodává tělu velké množství antioxidantů, jako vitamin C a E. Chrání pleť před poškození volnými radikály.

Čočka

Těstoviny obsahují velké množství vitaminu krásy – biotinu, který podporuje růst nových kožních buněk.

Podmáslí

Nejen ve snaze o štíhlou postavu se vyplatí pít podmáslí. Dokáže totiž také udržovat čistou pleť. Ale pozor: Mléko má údajně zase opačný účinek a způsobuje například akné.

Zdroj: life line, eatthis






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat