Prostreno.cz

Bramborové slupky urychlují růst vlasů

Rostou vám vlasy rychlostí, se kterou rozhodně nejste spokojení? Domluvte jim. Třeba pomocí bramborových slupek! To byste možná nevěřili, jaký tenhle materiál svede divy.

Nazývat bramborovou slupku léčivem nebo kosmetikou? A proč vlastně ne? Jaká pozitiva má pro zdraví a proč ji milují i vlasy?

Multivitamin, co se nezdá

Slupky brambor nevypadají nijak vábně. Ani jejich chuť není kdovíjak úžasná! Přesto představují skutečný poklad, kterého bychom se v žádném případě neměli zbavovat. Výživoví poradci i odborníci se jednoznačně shodují v tom, že obsahují spoustu draslíku. Tento minerál normalizuje krevní tlak a předchází poškození kardiovaskulární soustavy. Zároveň působí jako diuretikum, ulevuje od projevů alergií a napomáhá regeneraci poraněných tkání. Obal této vyhledávané plodiny je doslova napěchován i železem, které je zase klíčové pro červené krvinky. Zprostředkovává však i vitaminy skupiny B, vlákninu a širokou škálu antioxidantů. Přátelská spolupráce uvedených živin tlumí stres i záněty, prospívá trávení a dodává energii, přičemž snižuje riziko rakoviny a diabetu. Ještě pořád si myslíte, že tenhle „odpad“ patří do koše? Rozhodně ne. Šup s ním klidně i na hlavu!

Stimulant všeho dobrého

Zmíněným prostředkem si ošetřovaly vlasy už naše babičky. I dnes se ukazuje, že to byl velice chytrý tah. Ani vědci totiž nepochybují o tom, že jeho unikátní složení urychluje růst vlasů a zabraňuje nadměrnému vypadávání. Podle nich také chrání hřívu před nepříznivými vnějšími vlivy, přičemž ji hloubkově vyživuje a hydratuje. Pro kýžený výsledek je samozřejmě vhodnější použít brambory v bio kvalitě. Pokud je ale odmítáte shánět, alespoň ty „obyčejné“ důkladně zbavte pesticidů, k čemuž se báječně hodí roztok z vody a jedlé sody. Nabízí se ještě otázka – vážně si tohle máte na korunu krásy bezprizorně „připlácnout“ a čekat na zázrak? Zřejmě i tohle by šlo, ale zkusit to můžete i jinak.

Maska, která je hotová raz dva

Bramborové slupky se dají rozmixovat, což se jeví jako parádní řešení. Díky tomu vznikne snadno aplikovatelná maska, kterou pohodlně nanesete na pokožku hlavy i celou délku hřívy. Ideální doba působení je nějakých 15 minut, poté je čas na oplach. Sluší se dodat, že získaná „kaše“ také vyrovnává tón pleti a umazává pigmentové skvrny, proto ji můžete dopřát i pokožce.

Zdroje: 1mhealthtips.com, krishijagran.com





Celkem 12 komentářů

Ana
17.01.2022
Metro
15.01.2022
Alžbeta
15.01.2022
Mája
13.01.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sekaná

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat