Prostreno.cz

Cibulová šťáva v procesu péče o vlasy

Zaujal vás v drogerii ten drahý šampon, který se tváří, že vyřeší všechny vlasové potíže? Ještě dřív, než do něj investujete hříšné peníze, vyzkoušejte cibulovou šťávu. Dost možná má srovnatelné účinky!

Zdravé, lesklé, husté a sametově hebké vlasy. Kdo by je nechtěl? I vy o nich sníte, proto neustále kupujete všechny možné přípravky, jež slibují zlepšení kvality, dodání objemu, likvidaci lupů i ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy? Nic proti nim, ale už jste zkusili cibulovou péči? I tahle výzva může padnout na pomyslnou úrodnou půdu!

Poklad z kuchyně nejen do hrnce

Není pochyb o tom, že cibule své největší uplatnění nachází při vaření. Jenže pořád to neznamená, že učiněné divy nesvede i jinde. Tato zelenina je štědrým zprostředkovatelem vitaminů B i C, přičemž poskytuje také hořčík, vápník, draslík a síru. Právě síra dle četných studií příznivě ovlivňuje krevní oběh, vyživuje folikuly a stimuluje syntézu kolagenu, což je úžasná prevence nežádoucího plešatění. Všechny jmenované živiny v přátelské spolupráci podporují růst a „opravují“ poškození způsobené častým barvením i používáním stylingových přístrojů, jako jsou kulmy a žehličky. Říkáte si, že šťáva z cibule je hodně štiplavá, proto ji ke své hlavě raději nepustíte? Tak horké to zase nebude. Stačí jen dodržovat jistá pravidla…

Do služby se hlásí voda, olej i zelený čaj

Tak jistě, že se zmíněný prostředek dá jednoduše zředit, čímž předejdete případnému podráždění. K tomuto účelu se báječně hodí například zelený čaj, který obsahuje spoustu antioxidantů. I tahle vzpruha dokáže váš účes patřičně vyladit! Šťávu ze syrové cibule můžete zkombinovat i s obyčejnou vodou nebo kokosovým olejem. Ať už si vyberete jakoukoli variantu, získanou směsí si masírujte pokožku hlavy a poté ji nechte alespoň půl hodiny působit. Posledním krokem je běžné mytí za pomocí šamponu. Je tu však i jiná možnost. Pokud zázračný cibulový nektar smícháte s ibiškovým čajem a bílým jogurtem, vznikne parádní maska.

Zdroje: emedihealth.com, researchgate.net/publication/273758703, onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1346-8138.2002.tb00277.x?sid=nlm:pubmed






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat