Prostreno.cz

Inspirace na nízkokalorické snídaně

Ať už hledáte lehké jídlo pod 100 kalorií, nebo držíte dietu 5 : 2, při které se pět dní v týdnu normálně jí, aniž by bylo nutné počítat kalorie, inspirace na snídaně nikdy není dost. Složte tu svoji převážně z bílkovin a pochutnejte si bez výčitek!

Říká se, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Bylo zjištěno, že ti, kdo snídají hodnotné jídlo, z něj žijí po celý den, lépe se soustředí, nejsou tak unavení a ani hladoví, takže snadněji odolávají nezdravým potravinám. Experti na stravování doporučují sahat po libovém proteinu, jako jsou vejce, proteinový prášek nebo čistý řecký jogurt s nízkým obsahem tuku, na výběr toho ale je mnohem víc.

Banán s medem

Složení: ½ 1 lžičky medu, který představuje 10 kalorií, 1 malý banán tělu dodá 89 kalorií, takže celkový počet představuje 99 kalorií.

Postup: Banán nakrájejte na kousky, pokapejte medem a proměňte tuto svačinku na snídani.

Meloun

Složení: 200 g melounu: celkem 65 kalorií.

Postup: Žádné složité recepty a ohřívání. Meloun je jeden z oblíbených nízkokalorických plodů, které se tak snadno podávají. Stačí ho nakrájet na kousky.

Fazole na toastu

Složení: 1 krajíc celozrnného chleba z malého bochníku: 55 kalorií, 50 g pečených fazolí: 42 kalorií, celkový počet kalorií končí na čísle 97.

Postup: Fazole ohřejte v mikrovlnné troubě a chléb vložte do toustovače. Vyhněte se máslu, abyste kalorie udrželi pod hranicí stovky.

Kiwi, řecký jogurt a borůvky

Složení: 1 nakrájené kiwi: 42 kalorií, 3 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu: 24 kalorií, 50 g borůvek: 29 kalorií. Celkový počet kalorií činí 95.

Postup: Pár lžic jogurtu, hrst borůvek a trochu nakrájeného a oloupaného kiwi vložte do misky a vychutnejte si chuť tohoto lahodného spojení. Zvolit můžete i rychlé jogurtové smoothie, které krásně našlehá kuchyňský robot.

Omeleta z vaječného bílku a černého pepře

Složení: 3× vaječný bílek: 51 kalorií, 1 lžička olivového oleje: 40 kalorií, sůl a pepř na dochucení. Celkový počet kalorií končí na čísle 91.

Postup: Vaječné bílky jsou skvělým zdrojem bílkovin a zasytí vás na delší dobu. Krátce je vyšlehejte v malé misce a nalijte na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Pomocí špachtle nebo vařečky vejce přeložte, okořeňte a podávejte.

Šunková omeleta

Složení: 1 středně velké vejce: 78 kalorií, 1 tenký plátek šunky: 19 kalorií, celkový počet kalorií je tedy v tomto případě 97.

Postup: V hrnku rozšlehejte vejce a nalijte jej na malou rozpálenou pánev. Přidejte nakrájený plátek šunky, omeletu obraťte a následně přendejte na talíř. Tato proteinová snídaně vás zasytí až do oběda.

Zdroje: www.goodto.com, www.eatthis.com





Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat