Komentáře k článku

Dominik 09.05.2022

Celá republika je zastíněna řepkou tak je nejlepší řepkový to je k smíchu a Bureš si mne ruce

Siraellen 07.05.2022

rozhodně ne

Magdalena Angerova 07.05.2022

Na tepelnou upravu jedine repkovy.Je chutny i na bramborovy salat se zalivkou.

ivana 06.05.2022

ja pouzivam hodne maslo,rada bych pouzivala repkovy olej,ale po kazdy kdyz ho koupim tak velmi smrdi rybynou a jidlo je fakt nechutny nikdo v rodine to nechce tak fakt nevim spravne by mel byt bez chuti a zapachu,ale at stoji treba 100kc,nebo 50kc furt je to nechutny hnus tak pouzivam slunecnicovy olej,maslo a sadlo ostatni oleje a tuky na vareni jsou tak nechutne drahe,ze to pro obycejne lidi aprumernym platem,nebo duchodem je nedostizne je to jenom pro bohate.

Bubu ivana 07.05.2022

Zapracoval bych na češtině.

Dagmar Pumprlova 05.05.2022

Kdyz olej tak pouzivam Slunecnicovy.Ale jinak nejvic na vse pouzivam Sadlo-pro me Jednicka na cokoli!

Petra 05.05.2022

Řepkový olej byl propagován. Lze na něm smažit i grilovat.

Hana Pěchoučková 05.05.2022

Převážně dušená masa na olivovém, saláty dochucuji také olivovým, smažím jen na řepkovém.

Bohumila Patejdlova 05.05.2022

Vyzkoušela jsem dost olejů a tuků,ale vyhrál řepkový.Vydrzi vyšší teplotu,výrobek je křupavý a chutný.

Zdenek 05.05.2022

Převážně řepkový, doplňují olivovy

Olga Karabinova 05.05.2022

V naší rodině používám jen olivovY olej ,

Viliam Olga Karabinova 05.05.2022

Chybou je preberať články bez (odborných) úprav zo zdrojov mimo CZ a SK, ale aj EÚ. Výsledok: niektoré odporúčania nie sú správne! 1. Olivové oleje sú nielen panenské, vhodné najmä do studenej kuchyne a do mierne teplých jedál, ale aj rafinované, vhodné na bežnú tepelnú úpravu. Takýmito sú aj oleje z olivových výliskov (pomacel, ale ich kvalita je problematická. V článku chýba aj dôležité upozornenie na rôznu kvalitu olivových olejov z hľadiska ich pôvodu (výborné sú napr. z Kréty, naopak, problematické sú oleje vyrobené zo zdrojov z EÚ a mimo EÚ, čiže zmesky). 2. Slnečnicové oleje sú a) klasické, nevhodné na tepelnú úpravu pri vysokej teplote (pre vysoký obsah nenasýtených mastných kyselinl, a potom b) z vysľachtenej slnečnice, svojim zložením blízke olivovému oleju a vhodné na smaženie (majú vysoký obsah mononasytenych MK). U nás je to Fritol a Klátovský olej. 3. Aj repkové oleje mame bežné, aj za studena lisované. 4. Na bežnú kuchynskú úpravu používať avokadový, hroznový či iné kvalitné, ale drahé oleje, je neekonomické. Pozn.: Už roky používame Klátovský slnečnicový olej, prip. fritovací, potom zmes Klátovského (50 %), repkového (40 %) a olivového (10 %) oleja a do studených jedál extra virgin olivový olej lisovaný za studena, ako aj zmes olivového, tekvicového, mandľového, hroznového oleja.

Pavel 05.05.2022

V naší rodině používáme pravidelně slunečnicoví olej.

Bedřich Paur 05.05.2022

To samé jako paní Jitka

Jitka 05.05.2022

Krom řepkového oleje používám také ghi a sádlo z farmy.Proste to střídám

Irena Suchá 05.05.2022

Já používám nejvíce rýžový

Alena Koubková 05.05.2022

Hroznový olej

Alena Koubková Alena Koubková 05.05.2022

Hroznový olej

Karel Kubovec piju pouze cognac👍 05.05.2022

Kokosový a sezamový nejlepší

Viki 05.05.2022

Já používám nejraději rýžový

Mirek 05.05.2022

SEZAMOVÝ JEDINĚ ZA STUDENA, jinak řepkový, který snese až 220 stupňů

Mirek 05.05.2022

Nejzdravější je OLEJ SEZAMOVÝ

Zbyněk 04.05.2022

jedině řepkový na vaření olivový do salátu.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat