Prostreno.cz

Tělo na podzim ocení vyšší příjem česneku

Je čas dokoupit česnek! Tak si obstarejte dostatečné zásoby. Toto koření posiluje imunitu, chrání před bakteriemi a infekcemi, detoxikuje tělo a zmírňuje nadměrné vypadávání vlasů. Nemělo by vám tedy na podzim chybět!

Dnes je česnek naprosto běžnou kulinářskou přísadou, která se dá bez jakýchkoli potíží koupit v každém obchodě. V minulosti ovšem nebyl považován za takto obyčejnou potravinu, ale naprostý zázrak s čarovnými účinky. Jak velké máte teď česnekové rezervy? Podzim už je na spadnutí a doporučuje se jeho zvýšená konzumace. A to z těchto důvodů!

Prevence infekcí

Každý rok je to stejné – teploty klesají a choroboplodné zárodky začínají mít žně. A útočí, jak se jim zachce! Prevencí proti klasickým podzimním neduhům může být zmíněný česnek, který působí proti infekcím a bakteriím, přičemž posiluje imunitu. Přidávejte tedy k masu i do polévek pár stroužků navíc, dost možná se vyhnete virózám, nachlazení, chřipce, zánětům dutin a dalším „radostem“.

Detox, který je potřeba

Podzimní měsíce jsou ve znamení detoxikačních kúr. Očista od nahromaděných toxinů a dalšího nežádoucího odpadu se ve světě výživových poradců vnímá jako příprava těla na zimu, která povzbudí obranyschopnost a zlepší činnost orgánů. Jak v sobě řádně uklidit? Důraz se klade na odlehčený jídelníček, pitný režim a spotřebu potravin s detoxikačními schopnostmi. Věděli jste, že česnek je jejich králem?

Už žádné nadměrné padání vlasů

Také vám po létě kštice poněkud řídne? Je to normální jev, že právě v tomto období dochází k přirozenému úbytku. Jenže on je úbytek a úbytek, že? Jestli vám vlasy padají až moc, chce to rázný protiútok. Je prokázáno, že vnější aplikace česnekového oleje na pokožku hlavy vypadávání zmírňuje, přičemž podporuje růst. Tato procedura zatočí i s lupy a korunu krásy celkově zkvalitní. Tento olej si můžete vyrobit doma, pokud se však do takových akcí pouštět nechcete, seženete ho na internetu nebo v obchodě se zdravou výživou.

Zdroj: www.ndtv.com, www.eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat