Prostreno.cz

Přírodní prostředky pro úlevu od bolesti zubů

Pokud vás někdy bolel zub nebo máte malé dítě, které bolí zuby, víte, že to může být velmi bolestivé. Naštěstí existuje několik přirozených způsobů, jak dosáhnout úlevy od bolesti zubů.

Když bolí zuby, dali byste cokoliv za to, aby bolest přestala. Naštěstí je úleva mnohem blíž, než byste čekali – díky přírodním prostředkům.

Hřebíčkový esenciální olej

Je známo, že esenciální oleje pomáhají při úlevě od bolesti zubů. Nejlepším esenciálním olejem na bolesti zubů je hřebíčkový olej díky obsahu eugenolu, který má protizánětlivé účinky. Hřebíček je spolehlivé řešení pro úlevu od bolesti, protože má stejný znecitlivující účinek jako benzokain.

Dospělým pomáhá jedna kapka rozetřená přímo na postiženou oblast. U miminek, kterým se prořezávají zoubky, smíchejte hřebíčkový olej se stejným množstvím kokosového oleje a tuto směs vetřete do dásně.

Mořská sůl

Mezi výhody mořské soli patří její přirozené antibakteriální účinky, takže použití mořské soli v bolestivé oblasti kloktáním s vodou může mít skutečně analgetický účinek. Spíše než stolní je však lepší používat mořskou nebo himálajskou sůl, která má více než 60 stopových minerálů a může pomoci při bolestech zubů.

Pro opláchnutí mořskou slanou vodou rozmíchejte lžičku soli v šálku teplé vody. Kloktejte roztok v ústech asi 30 sekund a poté jej vyplivněte. To může pomoci snížit zánět a poskytnout určitou úlevu od bolesti zubů.

Mátový olej

Pokud opravdu chcete místo zklidnit nebo znecitlivit, použijte mátový olej. Navíc mátový olej v kombinaci s tea tree a tymiánovým olejem působí jako účinný antiseptický roztok proti orálním patogenům.

Jednoduše smíchejte mátový olej s kokosovým olejem v poměru 1 : 1 a vetřete do oblasti dásní.

Česnek

Česnek má antimikrobiální vlastnosti, které mohou pomoci v boji proti infekci, a výzkumy ukazují, že díky své aktivní složce allicinu může pomoci zmírnit orální patologie.

Rozdrťte stroužek česneku, smíchejte s trochou soli a přiložte na postižený zub. Buďte opatrní, protože česnek může být silný a může způsobit pálení.

Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt obsahuje nezbytné antimikrobiální látky, což z něj činí silný přírodní dentální prostředek s pozitivním a prospěšným účinkem na mikroprostředí ústní dutiny. Kromě toho se vaniloid, který se nachází v extraktu z vanilky, používá k léčbě bolesti bolesti zubů a pomáhá poskytovat úlevu od bolesti zubů.

Namočte vatový tampon do čistého vanilkového extraktu a přiložte na bolestivé místo. Vanilka obsahuje alkohol, který dokáže utlumit bolest.

Cibule

Žvýkání syrové cibule může pomoci zabít bakterie a poskytnout určitou úlevu od bolesti díky svým antimikrobiálním vlastnostem. Tradičně se také používá k léčbě problémů s ústním zdravím.

Studený obklad

Použití studeného obkladu na vnější stranu tváře po dobu asi 15 minut může pomoci snížit bolest a otok a poskytnout úlevu od bolesti zubů.

Kurkuma

Kurkuma má přirozené protizánětlivé a analgetické vlastnosti, díky kterým je skvělou volbou pro přirozenou úlevu od bolesti zubů. Kurkumin je zvláště prospěšný pro zdraví ústní dutiny, protože zabraňuje růstu bakterií.

Připravte si pastu z kurkumového prášku a vody a naneste ji na postižené místo.

Zázvor

Zázvor má protizánětlivé vlastnosti, které snižují bolest. Může být účinný při zlepšování zánětu, oxidačního a periodontálního stavu u pacientů s diabetes mellitus 2. typu s chronickou parodontitidou.

Rozkousejte malý kousek čerstvého zázvoru nebo naneste zázvorovou šťávu na postižené místo.

Okurka

Okurka je účinné analgetikum, které může pomoci poskytnout úlevu od bolesti zubů, a již dlouho se používá ke zklidnění bolesti, ale poskytuje další terapeutické výhody.

Na postižené místo položte studený plátek okurky. To může pomoci snížit zánět a zmírnit bolest.

Tymiánový olej

Tymiánový olej vykazuje antibakteriální účinky a je užitečný v zubní praxi. Zdá se, že složka tymiánu, známá jako thymol, inhibuje růst orálních patogenů v ústech a v kombinaci s jinými esenciálními oleji může snížit zubní kaz.

Aloe vera

Aloe vera prospívá zdraví úst v mnoha ohledech, a proto se v zubním lékařství používá poměrně často. Díky antiplakové a antibakteriální účinnosti aloe vera může jak předcházet, tak pomáhat při léčbě bolesti zubů.

Zdroj: www.healthline.com/health/how-to-get-rid-of-toothache-at-night





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat