Prostreno.cz

Historické metody hubnutí pobaví i šokují

Hromadné stěhování z vesnic, tasemnice nebo gumové spodní prádlo. I pomocí těchto „zlepšováků“ se lidé kdysi snažili zbavit nadbytečných kilogramů. Jestli to fungovalo? Co myslíte?

Štíhlost se „nenosí“ jen v dnešní době, muži i ženy o ni v zájmu své přitažlivosti usilovali již v dávné minulosti. A byli ochotní udělat cokoli! Tyto bláznivé dietní výstřelky jsou toho důkazem.

Žádné jídlo, hodně vína

Že jediný a nejlepší způsob, jak zhubnout, je vůbec nejíst? To se předpokládalo už v 16. století, kdy italský šlechtic Luigi Cornaro napsal knihu s názvem Střídmý život. Ve svém díle pak obhajoval extrémní hladovění, které prezentoval jako záruku lepší postavy i nezlomného zdraví. Sám autor byl známý tím, že jedl jen minimum jídla, za to denně vypil alespoň půl litru vína. Zvláštní je, že se údajně dožil 102 let.

Stěhování? Taky možnost!

Má na tělesné proporce vliv i prostředí, ve kterém člověk žije? Rozhodně ano, tvrdil roce 1727 anglický lékař a epidemiolog Thomas Short, který se domníval, že lidé pobývající na vesnicích mívají větší sklony k obezitě. A ejhle, nová dieta byla na světě. Kdekdo sbalil kufry a přemístil se blíže k městu, protože tam riziko přibírání a tloustnutí přece nehrozilo!

Když spodní prádlo, tak jedině gumové

Zeštíhlující bizarnosti nebraly konce ani o pár let později. V 19. století se rozšířila informace, že hubnutí jde jako másle díky nošení gumového spodního prádla. Vlivem pocení však docházelo pouze ke ztrátě tekutin a nikoli tukových zásob. A co hůř – gumový materiál se brzy začal dávat do souvislosti s kožními infekcemi v intimních partiích. Inu, chybička se vloudila…

Tasemnice? Proč ne?

Zní to asi jako z hororového filmu, ale na počátku 20. století byly v kurzu tasemnice, od kterých se očekávalo, že v žaludku a střevech spolykají přebytečné kalorie. Co se však trochu nedomyslelo, to byla skutečnost, že tento tvor dorůstá ve svém hostiteli do délky třech až deseti metrů. Proto se od této metody upustilo, a to ve chvíli, kdy si lidé stěžovali na závažné zdravotní potíže.

Zdroj: www.lovefood.com/gallerylist/84379/horrible-historic-diets-youre-glad-you-never-had-to-try





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat