Prostreno.cz

Čím se po ránu nakopnout?

Příznivci kávy by vám jistě řekli, že neexistuje nic, co člověka dokáže po ránu tak probudit, jako právě šálek jejich oblíbeného nápoje. Ovšem co dělat, pokud k nim nepatříte a kávě se z nějakého důvodu vyhýbáte? Nebojte, nejste odsouzeni k „pomalým“ ránům!

Nejen kofein totiž dokáže náš organismus pořádně nakopnout, zvláště pokud jsme například vstali dříve než obvykle, nebo šli naopak spát o něco později. Vyzkoušet můžete některou z následujících možností.

Voda

Nepodceňujte sílu sklenice „obyčejné“ vody! Po probuzení vás příjemně osvěží (pozor, pokud jste citlivější na chlad, nedoporučuje se začínat den ledovou vodou, mohl by to být pro vaše tělo příliš velký šok – prostě si ji nařeďte na svou ideální teplotu), navíc „odplaví“ únavu a stres a příjemně vás probudí.

Čokoláda

Pokud je pro vás voda po ránu příliš nezajímavá nebo vás neláká, sáhněte po něčem příjemnějším! Po kvalitní tmavé čokoládě, která obsahuje vysoký podíl kakaa. Právě živiny v něm obsažené vám dodají energii a ještě vám zlepší náladu!

Jablko a spol.

Jestliže je pro vás čokoláda na seznamu potravin, jimž se snažíte vyhýbat, případně ji z nějakého zdravotního důvodu ani jíst nemůžete, máme pro vás třetí alternativu – jablko. Obsahuje vitaminy, vlákninu a antioxidanty, které váš organismus po ránu „nakopnou“ a ještě mu dodají spoustu důležitých živin. Podobně vám poslouží třeba i oříšky!

Zelený čaj

A k nápojům ještě jednou – lidé, kteří se striktně vyhýbají kofeinu a jemu podobným látkám, k nimž patří i v čaji obsažený tein, po něm sice nesáhnou, ale pro ostatní je rovněž možností. Ano, mluvíme o zeleném čaji. Není tak „těžký“ pro žaludek jako káva, ale je osvěžující a díky obsaženému teinu umí i postavit na nohy po probdělé noci. Navíc obsahuje řadu důležitých antioxidantů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat