Prostreno.cz

Nápoje, které škodí naší pleti. A ani to nevíte

Jíte podle všech zásad a rad, ale vaše pleť je pořád unavená, trápí ji vrásky a nejrůznější pupínky? Možná si snahu o krásnou pokožku sabotujete nevhodným pitím.

Kterých 5 nápojů nedělá naší pleti dobře?

1. Alkohol

Nejspíš žádné překvapení, tohle už vědí všichni. Konzumace alkoholu vede k výrazné dehydrataci organismu, včetně pokožky. To vede k jejímu předčasnému stárnutí, tvorbě vrásek apod.

Nebojte, neznamená to, že byste si občas nemohla dát oblíbenou sklenku vína nebo piva. Ale pravidelná konzumace vaší pleti (a kdyby jen jí) škodí. Paradoxně nejmenší zlo na pokožce nadělají např. vodka, slivovice, gin nebo tequila, tedy průzračný tvrdý alkohol, který neobsahuje moc ingrediencí a velké množství cukru (na rozdíl od ostatních alkoholických nápojů). Bohužel tělu jako takovému tvrdý alkohol škodí výrazně...

2. Káva

Ranní šálek kávy vaší pleti také zrovna nesvědčí. Opět je na vině nehydratující účinek tohoto nápoje. Kromě toho při pražení kávy vzniká akrylamid, o němž se spekuluje jako o karcinogenu.

Sama o sobě konzumace kávy není vysloveně škodlivá, tento nápoj má spoustu dobrých (a zdraví prospěšných) vlastností, ovšem pokud si jej rádi dopřáváte s mlékem a cukrem (případně pouze s cukrem), můžete například zhoršit projevy akné.

3. Některé džusy

Pokud kupujete jiné než 100procentní ovocné šťávy, pak vězte, že kupujete doslazované a všelijakými chemikáliemi dochucované nektary, jež vaší pleti zkrátka prospívat nemohou. V podstatě v nich mnoho ovoce nenajdete, o vláknině ani nemluvě. Nejlepší je, pokud si můžete připravovat ovocné šťávy sami doma. Nebo kupovat pouze kvalitní, stoprocentní.

4. Mléko

Tohle je možná trochu překvapení, ale je to tak. Mléko (neplatí to pro bio produkty) může obsahovat hormony a antibiotika. Ty pak mohou v těle způsobit pěknou paseku a přispívat i k tvorbě akné (to souvisí s hormonálními změnami v našem těle, a tak není divu, že i ty hormony, které můžeme najít v mléce, mohou působit negativně). Kupujte proto mléko z chovů, o nichž víte, že se v nich tyto látky nepoužívají.

5. Limonády

Spousta cukru, nejrůznější sladidla, chemie, velké množství kofeinu a dalších látek... To je pro náš organismus docela pohroma. Naši pokožku nevyjímaje.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat