Voňavý prášek, který pomáhá hubnout, je podle vědců převratný

Voňavé krystaly, které vám dají pocit sytosti, přesvědčí totiž lidský mozek, že tělo víc jídla už nepotřebuje. To je nový vynález, který vědci představili na endokrinologické konferenci v San Francisku.

Když si tento jedlý prášek nasypete na potravu, aroma je tak silné, že už po pár soustech budete mít pocit, že máte dost.

Ke koupi je v několika umělých příchutích, jako je sýrová, cibulová, kakaová, banánová, jahodová, křenová nebo kávová. V Evropě, konkrétně ve Velké Británii, by se prášek jménem Sensa měl začít prodávat příští rok.

Během půlročního testování na více než 1 400 osobách se dobrovolníkům podařilo shodit v průměru dvanáct kilogramů. Kontrolní skupina, která užívala krystalky bez vůně, zhubla v průměru jen o jedno kilo. Teď se chystá pětiletá studie tisícovky dobrovolníků.

Odborníci tvrdí, že tento způsob hubnutí má oproti tradičním dietám mnohé výhody. „Vůně jídla – která odpovídá za více než devadesát procent „chuti“ toho, co jíme – se dá opravdu úspěšně použít, aby lidé jedli méně. I zdravé a nízkokalorické, ale chuťově nevýrazné jídlo totiž s příchutí lépe chutnalo,“ vysvětluje Dr. Alan Hirsch, neurolog, který s nápadem přišel.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat