Konec zubních nití? Prý vůbec nepomáhají!

Americká vláda ve svých zdravotních doporučeních národu přestala nabádat k užívání dentální nitě. Ministerstvo zdravotnictví této země to vysvětluje jednoduše, neexistují vědecké důkazy o tom, že by používání nitě snižovalo množství zubních kazů či riziko onemocnění zánětem dásní.

A Britská dentální asociace s tím souhlasí. Vědecké důkazy skutečně chybějí. Naopak se objevuje stále více důkazů, že nesprávné používání může zdraví poškodit. Když si totiž člověk nití způsobí krvácení, otevřenou rankou pronikají do těla škodlivé bakterie, které působí negativně na zdraví srdce a cév.

„Důkazy pro používání dentální nitě jsou chabé, velmi nevěrohodné a nízké kvality,“ přiznává profesor Damien Walmsley, vědecký poradce Britské dentální asociace.

Podle něj je mnohem důležitější, aby lidé používali dvakrát denně kartáček a zubní pastu a řádně si vyčistili celý chrup. Každé čištění by mělo trvat minimálně tři minuty. Dále je důležité vyhýbat se konzumaci cukrů – případně si po nich zuby opět vyčistit – a dvakrát do roka navštěvovat zubaře.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat