Komentáře k článku

Piji vodu, velikost porce řešit nemusím, snídám, kalorie nehlídám, jím, co chci, chodím denně pěšky do práce, neporcuji si nic. Hlavně se nepřejídám, nejím v noci. Jídlo není moje potěšení.

aster 02.09.2019

Každý člověk je jiný => vyhovuje mu něco jiného. Když někdo celý život nesnídá a nemá kvůli tomu problémy, tak proč by to měl měnit? Vždyť je to hloupost - a to ostatní víceméně taky. Problém je, že nutíte lidi přemýšlet o jídle až moc - to už je skoro nemoc *6*

xxkouckaxx 03.09.2019

na mně neplatí nic , tak jsem se ta kila naučila nosit

klerika 03.09.2019

Atˇsi každý jí, co mu chutná, až přijde nemoc, tak zhubne a ni nebude vědět jak...

Hanka 03.09.2019

V podstatě souhlasím. Před časem jsem přesně tyto věci zavedla spontánně, jen s použitím selského rozumu, a skutečně to funguje. Je to logické, když dám tělu o něco méně, nemá z čeho tloustnout. Ale dostat by mělo od všeho, aby si změn vlastně ani nevšimlo, necítilo se ohrožené a nezačalo panikařit - dělat si zásoby i z toho menšího množství. Tak většinou dopadnou lidi, co drží drastické diety - po pár letech řeknou "u mě to nefunguje, já ztloustnu i po vodě". Ano, přehánějí, ale nelžou - jejich tělo ukládá všechno, co dostane, protože se bojí, co kdyby jednou nedostalo nic. Prostě se cítí ohrožené. Opravdu to jde - i ve vyšším věku. Je mi 52 let.

aster Hanka 03.09.2019

S tím selským rozumem souhlasím - bohužel většině nutričních poradců asi chybí...je mi 56 let, nemám a nikdy jsem neměla nadváhu, snídala jsem naposledy tak ve 14 letech, kdy mě k tomu nutila babka (a pak mi bylo celý den blbě) a nemám ráda sladké, kromě ovoce. Mám kamarádky, které po menopauze řeší každou kcal a pořád se stresují, co a kdy smí a nesmí jíst - to je naprosto šílené. Mně vyčítají, že "dělám všechno špatně" a přesto netloustnu - jenže už nevidí, že sice "snídám" jen silného turka a jím nepravidelně - hodně masa, vajec, mléka a málo zeleniny, ale nikdy se nepřejídám a jsem neustále v pohybu. Taky nevidí, že přes zimu, kdy mám pohybu méně, sice přiberu cca 5kg, ale nijak to neřeším - vím, že jakmile začnou práce venku, kila zmizí. Já bych si nedala radit od nutriční poradkyně, která má ve 30 nadváhu a bere prášky na tlak - tam je něco špatně - přece kadeřnici si také vybírám takovou, které sluší účes...:-)

nea 03.09.2019

Ono to docela sedí, jen s tou vodou opatrně nevypít jí denně velké nadlimitní množství. Jinak si odrovnáte ledviny.

kattkaa 03.09.2019

Chodím často na procházky

glady 03.09.2019

no jo... teorii bych znala

kamila76 03.09.2019

Přesně *17*

konatovka 03.09.2019

Pokud bych neměla sníženou funkci štítné žlázy, po které se tloustne, tak bych asi nemusela tak vážně řešit zdravou životosprávu, hodně pohybu a pitný režim. Ale u mě je toto samozřejmost a díky tomu si držím štíhlou postavu. Takže možná povzbudím některé lidičky, které mají tento zdravotní problém. Prostě, jde to. :-O

aster konatovka 03.09.2019

U vás je to něco jiného a já vás obdivuji za to, jak to zvládáte. Já tady brojím proti škatulkování a nucení lidí k nepřirozeným návykům jen proto, že to někdo tak určil - s tím nemohu souhlasit. Neplatí pro všechny lidi stejný vzorec...:-)

helus 03.09.2019

Teorii znám velmi dobře,ale praxe je horší.

ovace 07.09.2019

teorii znám dobře

Siraellen 07.09.2019

piji velké množství vody

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat