Alergik v domě. Jak zabezpečit domácnost

Máte doma malého alergika, takže uklízíte, perete, cídíte apod., jak můžete, abyste ho uchránili nechtěných záchvatů? Máme pro vás pár tipů, jak alergikovi doma ještě více zpříjemnit život.

Začněte na zahradě

Máte domek se zahradou? Pak si jistě s malým alergikem „užíváte“ od jara až do podzimu. Zkuste se při zahradničení vyhnout pěstování rostlin, které produkují množství pylu. Pokud se chystáte sekat trávu, posuňte tuto činnost z ranních hodin, kdy je produkce pylu nejvyšší. Trávu sekejte pravidelně, aby neměla mnoho příležitostí kvést.

Důležitá rohožka

S pylem se ale nemusíte přicházet do styku pouze v přírodě nebo na zahradě, velmi snadno jej donesete domů – třeba na botách nebo oblečení. Sundejte si tedy svrchní část oděvu hned za dveřmi a na obě strany vchodu do domu či bytu umístěte rohožku, abyste měli jistotu, že od pylu důkladně očistíte obuv a nebudete ho roznášet dál.

Kde sušit prádlo

V telých letních měsících sice máme konečně možnost přesunout sušáky s vypraným prádlem mimo byt, kde obvykle zabírají spoustu místa a nejsou ani nijak zvlášť estetické. Máte-li však doma alergika, raději si sušení prádla na sluníčku rozmyslete – pyl a prach se totiž na prádle moc rád zachytává. Pokud se tomu chcete vyhnout, nezbude vám nejspíše nic jiného, než nechávat prádlo uschnout doma…

Pozor na vlhkost

S vlhkými zdmi se potýká celá řada domů a bytů, je však třeba dávat na ně pozor – jsou totiž velcí přátelé nejrůznějších plísní, které představují další nápor alergenů pro váš dům. Pokud je vlhkost problémem i vašeho domova, dbejte na to, aby zdi dobře větraly (nezastavujte vlhká místa nábytkem, často otevírejte okna atd.), jakékoli náznaky plísně zlikvidujte k tomu určeným přípravkem.

Trápí vás alergie? Tipy pro boj s nimi najdete v našem speciálu Alergie!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat