Muži se denně půl hodiny trápí nadváhou a plešatěním

Dávno tomu již, kdy se muži po ránu opláchli studenou vodou a prohrábli si vlasy a tím péče o jejich zevnějšek skončila. Dědové a otcové dnešní generace mladých dospělých se vzhledem příliš netrápili, neslušelo se to. Jenže současnost je vůči mužům stejně přísná, jako bývala a je vůči ženám.

A tak se dnes vizáží a vzhledem zabývají mladí pánové stejně intenzivně jako ženy. Ale z nového průzkumu vyplývá, že nejen péčí o vzhled, ale také myšlenkami o své nedokonalosti stráví podstatnou část života. Pětatřicet minut denně.

A to jen v průměru. Takže jsou na světě jedinci, jimž proběhne sice myšlenka tohoto druhu mozkem letmo, ale také ti, které sužuje téma třeba i hodinu denně.

Ach, ta pleš

Z průzkumu společnosti KSL Hair u dvou tisíc britských mužů vyplývá, že polovina z nich není se vzhledem spokojená. A třebaže ztráta vlasů k mužství patří – je způsobena vyšší hladinou mužských pohlavních hormonů – polovinu mužů řídnutí kštice trápí.

„Když dnes na muže tlačí společnost s tím, aby vypadali co nejlépe, je důležité najít řešení, které mužům nejenže pomůže vypadat lépe vnějškově, ale také se lépe cítit uvnitř,“ uvedl k výsledkům studie šéf společnosti KSL Hair Simon Lindsay.

Celebrity vzorem

Z průzkumu dále vyplývá, že hmotností a postavou se zabývají muži dohromady asi dva celé dny za rok. Dvacet hodin ročně dohromady vzato řeší své vlasy a jejich hustotu. V průměru přitom muž začne ztrácet vlasy podstatnou měrou kolem pětatřiceti let věku. Dvě a půl hodiny měsíčně pak muži tráví výběrem šatníku.

Šestnáct procent mužů se trápí tím, že nedosahuje fyzicky ideálu celebrit a mediálních hvězd. Každý desátý muž upravuje své fotky před nahrávání na Facebook. Čtyři z deseti mužů se i v dospělosti trápí nějakou formou akné.

Deprese ze vzhledu?

Ani muži nemají své dny a třetina přiznává, že když se po ránu neupraví do požadovaného stylu, má snížené sebevědomí. Pětina mužů se někdy raději vyhnula společenské události, protože se necítila dost pohledná.

Pětina mužů také řeší řídnoucí kštici pomocí přípravků či jiné péče včetně estetické medicíny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat