Nový trend v kuchyni: Zeleninové spirálky

Nového pomocníka do domácnosti ocení všichni, komu už docházejí nápady, jak do jídelníčku dostat co nejvíce zeleniny. Elektrický spiralizér je nejnovějším trendem v moderní kuchyni a my se tomu vůbec nedivíme.

Se spiralizérem vykouzlíte zdravá a chutná jídla, která si zamilují dokonce i děti, u nichž je často největší problém, jak do nich čerstvou zeleninu dostat. Další výhodou je, že spirálky, které vytvoříte, dobře vypadají, proto si klidně můžete troufnout je připravit i na slavnostní večeři jako gurmánské překvapení.

Nejmodernější spiralizéry jsou elektrické, ušetří vám tedy hodně námahy s tvrdou zeleninou, a mají tři různé čepele pro tvorbu nudliček. Vytvořit tak můžete buď tenké spirálky z ovoce a zeleniny do různých salátů nebo silnější nudličky jako náhradu těch těstovinových (špagety) nebo si můžete jako přílohu připravit třeba i široké bramborové spirálky.

Která zelenina a ovoce jsou vhodné do spiralizéru?

Elektrický spiralizér zvládne prakticky jakoukoli zeleninu nebo ovoce. Pro výrobu zdravých a chutných jídel doporučujeme především cuketu, okurku, mrkev, kedlubnu, ale i tuřín nebo červenou řepu. A z ovoce jablka, kaki, hruška a třeba i žlutý meloun.

Například spirálkami z červené řepy nebo mrkve vizuálně oživíte každý salát, a když je dáte jako ozdobu na talíře k obědu, zaručujeme, že se po nich jen zapráší.

Tipy na recepty

Pro začátek můžete vyzkoušet některé recepty pro spiralizér, které vám poslouží jako úvod do nového gastronomického trendu. Na cuketové spirály se špenátem, wrap plněný spirálkami nebo pečená jablka se skořicí a ovocem nalákáte zaručeně všechny členy rodiny a ani nebudou brblat, že je to „jenom“ zelenina nebo ovoce. Až si spiralizér vyzkoušíte, určitě začnete sami vytvářet originální zdravé recepty přesně podle vaší chuti!

Přejeme se spirálkami hodně zábavy a dobrou chuť!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat