Nemáte alergii na svého mazlíčka? Takhle to poznáte

Pálí vás oči, trpíte nepříjemnou vodnatou rýmou, každou chvíli se vám na těle objevuje zarudlá svědivá vyrážka? Trápí vás tyto potíže zejména tehdy, když jste doma? V tom případě na řadu přichází další z neméně důležitých otázek: Vlastníte domácí zvíře? Pokud jsou všechny vaše odpovědi na tyto otázky kladné, pak je bezesporu na místě zamyslet se nad možností zvířecí alergie.

Že už vás tato možnost také napadla? Potom vám nezbývá nic jiného než navštívit lékaře. Jedině on může vaše podezření jednoznačně potvrdit nebo vyvrátit.

Vyrazte k lékaři

Již na základě podrobnějšího rozhovoru s vámi může lékař vyslovit podezření na zvířecí alergii. Pomocí speciálního přístroje – rhinoskopu – si následně může prohlédnout vaši nosní sliznici. Právě její vzhled totiž může podpořit podezření na přítomnost alergie. Od vyslovení podezření k jednoznačnému potvrzení přítomnosti některého z typu zvířecí alergie je však třeba provést ještě další testy.

Když promluví testy

Zjistit, o jaký typ alergie se jedná ve vašem případě, je možné pouze pomocí speciálních testů:

  • Kožní test – spočívá v aplikaci čistého alergenového extraktu na povrch kůže, nejčastěji na zádech či na předloktí. V případě pozitivity můžeme po 15 minutách vidět v místě aplikovaného alergenu červený, velmi často svědivý flek, tedy alergickou reakci.
  • Krevní test – spočívá v přímém hledání protilátek proti podezřelému alergenu v krvi. Tento test může nejen potvrdit přítomnost alergie na některý z typů alergenu, ale zároveň je schopen určit blíže vaši citlivost k těmto alergenům.

Nekonečné alergeny

Jste přesvědčeni o tom, že nemůžete být alergičtí na svého domácího mazlíčka, protože už s vámi delší dobu nesdílí vaši domácnost, a přesto se vás příznaky alergie neustále drží? Nenechte se mýlit. Pokud váš byt či dům nepodstoupil důkladnou očistu – včetně výměny koberců, čalouněného nábytku, matrací – mohou se ve vašem bytě zvířecí alergeny vyskytovat řadu týdnů, dokonce i několik měsíců.

Trápí vás alergie? Tipy pro boj s nimi najdete v našem speciálu Alergie!




Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat