Proč mám zase břicho jako balón?

Dáváte si pozor na to, co jíte, ale přesto vás často trápí nafouklé břicho a plynatost? Za tímto problémem nemusí stát jen určité potraviny, ale i jiné důvody. Schválně, u kterých byste to nečekali?

Už zase nedopnete oblíbené kalhoty a vypadáte, jako byste byla ve čtvrtém měsíci? Nafouklé břicho trápí spoustu mužů a žen. A ne vždy je na vině skladba potravin. Na co dát také pozor?

Na léky

Některá léčiva mohou mít zvýšenou plynatost mezi nežádoucími účinky. Pokud jste tento efekt při jejich užívání zaznamenali, poraďte se s lékařem, který může navrhnout řešení obtíží či předepsat jiné léky.

Na žvýkačky

Při žvýkání polykáme spoustu vzduchu, což může vyústit v nafouknuté břicho a nepříjemnou plynatost. Ačkoli si žvýkáním nijak zvlášť neubližujeme (tedy za předpokladu, že nekonzumujeme žvýkačky s cukrem, za což by nám naše zuby zrovna nepoděkovaly), s takovýmto efektem je nutné počítat.

Na brčka

Pijete rádi brčkem? Pak vězte, že při takovémto způsobu dodržování pitného režimu dostáváme do svého břicha spoustu vzduchu. Což je skvělý základ pro bříško jako balón a plynatost. Raději pijte ze sklenice tradičně.

Na cigarety

Je to podobné jako s brčkem – když šlukujete, nasáváte také vzduch do břicha. Mimochodem, v tomto ohledu není rozdílu mezi klasickou a elektronickou cigaretou.

Na pití z lahve

Ačkoli pitný režim bychom neměli v žádném případě podceňovat, pokud můžeme, vyplatí se pít ze sklenice. Při pití z lahve totiž spolykáme spoustu vzduchu. A na nepříjemný balón místo břicha je zaděláno.

Na hltání

Všichni víme, jak máme jíst pomalu a každé sousto pečlivě rozžvýkat. Jenže ruku na srdce – občas máme na jídlo tak málo času, že rychle jen něco zhltneme, aniž bychom si pokrm pořádně vychutnali. A to není dobrá zpráva pro naše trávení. Nejenže má s jídlem mnohem víc práce (protože jsme ho nerozkousali příliš dobře), ale také jsme spolykali spoustu vzduchu. Za to se nám odmění plynatostí a nafouklým břichem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat