Hledáte zdravou svačinu nejen pro své děti? Dopřejte jim Ovocňák!

Stále více rodičů pečlivě vybírá, jaké dobroty vpustí do jídelníčku svých dětí. Rozhodující je pro ně při tom nejen kvalita, ale i původ surovin. Hledáte i vy pro svou rodinu to nejlepší? Pak vyzkoušejte Ovocňák – stoprocentní ovocné šťávy a přesnídávky z Moravy pro malé i velké!

Před 6 lety se na českém trhu poprvé objevil 100% mošt Ovocňák, za jehož výrobou stojí společnost TOKO AGRI, a. s. Dnes má Ovocňák pevné místo na našem trhu a stále více fanoušků. Není divu – čistě přírodní složení a pečlivě vybírané suroviny totiž zaručují, že svým dětem (a nejen jim) dopřáváte to nejlepší.

Čerstvé potraviny z prostředí, kde žijeme

Myšlenka produkovat čistý ovocný mošt vznikla jako reakce na nedostatek kvalitních českých produktů. „Mošty a pyré vyrábíme v Rudicích u Uherského Brodu. Region Bílých Karpat, kde se moštárna nachází, je velmi charakteristický svou rozmanitostí fauny i flóry. Suroviny pro tvorbu moštů pocházejí převážně od sadařů z Moravy, případně od dalších českých a slovenských pěstitelů. Celoroční dodávku moštů jsou schopni zajistit díky skladování jablek ve skladech ULO (ultra low oxygen) bez přístupu vzduchu. Měkké ovoce, které nestihneme zpracovat, zamrazíme a postupně zpracováváme až do další sezóny,“ popisuje obchodní ředitel TOKO AGRI, a. s., Tomáš Kořínek ml.

Hlavním cílem je nabídnout kvalitní produkt z české země českému spotřebiteli. Jedním ze základů zdravého života je konzumace čerstvých potravin bez přidané chemie, cukrů, konzervantů či aromat, které ideálně pocházejí z prostředí, kde žijeme. Na to je naše tělo zvyklé a nejlépe vstřebává potřebné vitaminy a minerály. Ovocňák se snaží zvýšit podporu českých výrobků a povědomí o nich.

Ovocňák: Bezkonkurenční kvalita

Mošty neobsahují žádnou přidanou vodu, sladidla ani jiné chemické látky. Jedná se pouze o čerstvou šťávu z ovoce nebo zeleniny. 1 litr šťávy je vyroben z cca 1,6 kg ovoce a zeleniny plné vitaminů a minerálů. Díky moderní technologii zpracování a balení vydrží mošt dlouho čerstvý a po otevření jej můžete konzumovat až 4 týdny. Na výběr máte z 16 různých variant moštů v 3, 5 a 10litrovém balení nebo 8 druhů v 200ml balení s brčkem uvnitř.

Druhou výrobkovou řadou jsou přesnídávky nebo-li pyré. Vyrábí se původní osvědčenou recepturou, tedy pasírováním ovoce. To přináší v ovoci tak žádanou vlákninu a samozřejmě svěží ovocnou chuť. 1 kg pyré se vyrobí z asi 1,3 kg ovoce a následně se pouze šetrně pasterizuje při 82 °C. Následně jej opět může zákazník koupit v 3 a 5litrovém balení s výčepním ventilem a nebo v moderní, velmi atraktivní kapsičce s bezpečnostním uzávěrem o hmotnosti 120 g.

Svou pozici na trhu si Ovocňák rozhodně získal bezkonkurenční kvalitou a individuálním přístupem k zákazníkovi. „Nikdy jsme z kvality neustoupili, kontrolujeme naše sadaře, a když surovina není taková, jaká by měla být, pošleme ji zpět,“ říká Tomáš Kořínek. „A každou šarži před stočením hodnotíme, jestli nám také chutná a je skutečně tím, co jsme chtěli vyrobit.“

Pro zdraví dětí

Cílem Ovocňáka je zpracovávat celou škálu ovoce a zeleniny, na všechny možné způsoby, které u nás byly obvyklé a které lidé mají rádi.

„Mošty to začalo, před 2 lety jsme přidali pyré a nyní připravujeme sirupy. Naší snahou je rozšířit Ovocňák i do škol. Přírodní šťávy, jako jsou ty naše, jsou pro děti zcela vhodné, protože kromě přirozeně se vyskytujících cukrů obsahují také vlákninu, vitaminy a minerály. Chceme pomoci vymýtit fámu, že sladký nápoj je nezdravý. Přirozeně se vyskytující cukr totiž není problém. Naopak, je obvykle tvořen jednoduchými cukry, které jdou do energie a ne do tuků a pomáhají přirozenému fungování našeho těla. Problémem je, že se dnes bohužel hodně věcí doslazuje, a tak přijímáme cukrů více, než bychom měli. Typickým příkladem jsou slazené, sycené nápoje velkých komerčních korporací, kde za pár korun dostanete obří porci cukrů a barviv,“ upozorňuje Tomáš Kořínek ml.

Novinka pro děti i sportovce

Novinkou je mezi Ovocňáky 250ml balení moštu. Kombinuje sportovní uzávěr, který znáte z PET lahví, s jednoduchým uzávěrem a tělem z kombinované fólie.

Je tak velmi přívětivý pro malé děti, sportovce nebo všude tam, kam se vám nechce s běžným typem lahví chodit.

„Až 3x zmenšuje množství použitého plastu oproti běžné PETce a je plně recyklovatelný. Nyní jej nabízíme ve variantách JablkoHruška a JablkoLesní ovoce a pro velký zájem pracujeme na rozšířené této řady,“ uzavírá Tomáš Kořínek ml.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat