Komentáře k článku

deeana 13.08.2017

To mytí nádobí mě překvapilo.

glady 07.08.2017

při bouřce je nejlíp zalézt pod peřinu ;-);-)

Dah 06.08.2017

Někdo ještě myje nádobí v ruce ? *4*

Bouřky se bojím

Antonín Ambros 05.08.2017

Bouřka - byla v mém mládí - naprosto odlišná i koneckonců i déšť . Pročistil se vzduch , nepamatuji si : každoroční záplavy i hrůzostrašné zprávy o blesku . Tehdy i zabíjel : nebylo to tak dramatické - jak nyní . . . Hold : příroda nám vše vrací i úrokami . / BOHUŽEL /

aknedz 05.08.2017

Bouřka je nádherná podívaná!! A ten vzdoušek po ní!

Vladimír Kryštůfek 05.08.2017

14.6.2015 v 19h,57min.postihla Vesmírná Prda 3OO m v okolí věží v Mor.Třebové hodně el.zařízení,hlavně satelity a modemy(vf),ale TV a STB přežily,kromě TV propojená se SAT.Navíc pracovníci měst.úřadu měli štěstí,že byla neděle.Škody v budově radnice byly extrémní-viz reportáž TV NOVA 18.6..Oplachoval jsem nádobí,bouřilo 10km daleko,když městem otřásla nečekaná prda.Dodnes nevěřím,že to byl obyčejný blesk

Goldfox 05.08.2017

Porušil jsem v životě všechny výše zmíněné rady a stále jsem tu. Zatím.:-p

Ludvík 05.08.2017

Bouřky se nemusí bát nikdo. Bouřka dělá jen hluk. Bát se můžeme blesků.

Hanyna 04.08.2017

Bouřku nemám ráda. Nebojím se, ale mám z ní respekt!

Mara 04.08.2017

Pravdou je,že tyto informace,či varování jsem slýchala od pana učitele na základní škole.S přibývajícím věkem rostlo hrdinství a babiččina slova,"okamžitě vypni rádio,ledničku a televizi i s anténou";-), jsem brala s humorem a poznámkami.Čas přeběhl několik desetiletí a přišla nevinná jarní bouřka.Jeden blesk,rána na ohluchnutí a v televizi tma.Naši spečenou televizi už nikdo neopravil a já se vduchu omlouvám babičce,"Zase jsi měla pravdu;-)

helus 04.08.2017

Bouřky se nebojím.

Franco N. 04.08.2017

Samozřejmě blogař, který takovýto příspěvek píše, chce právě vyvolat debatu a tím to, aby lidé strávili čas na stránce díky reklamě. Proto, příspěvek o bleskách je nesmyslný, vycucaný z prstu. Jednoduše řečeno, doma jste v bezpečí, na televizi klidně koukejte (viz. psáno níže,existují přepěťové ochrany) žádný čert na vás ze zásuvky nevyskočí, mytí nádobí je snad ještě větší nesmysl, takže klidně nádobí myjte, a sedeť na špičkách (ten kdo to psal, je psychycky narušený) - samotná zem uzemňuje. Stačí používat vlastní hlavu. Nedejte tedy na nesmysly co nějakého negramota napadnou a snaží se tím vystrašit lidi.

Bohouš 04.08.2017

Opravdu zajímavé informace jen bych doplnil rozvody jsou dnes dělány pex trubkami (umělohmotnými) Topení je většinou podlahové. Když odpojíte např. tv od zásuvky tak nemáte ještě vyhráno je tu přeci ještě anténa. Navíc spotřebiče může poškodit bouřka aniž by byla uvás stačí aby bylo několik rychlích poklesů zasebou v el. síti.

belzebub 03.08.2017

Ty jo to jsou rady, většina vodovodního potrubí je z plastu při zásahu do budovy sjede blesk nejkratší cestou do země těžko se asi bude vracet po potrubí ke dřezu, v dnešní době již také běžně máme přepětové ochrany a jen vytažení TV ze zásuvky ji moc neochrání takový zásah do antény a šup do TV po koaxiálu.

Mirek 03.08.2017

Další nesmysl je s tím trabantem. Není vyrobený z plastu, z duroplastu jsou jen obkladové panely, kostra je samozřejmě kovová jako u jakéhokoliv jiného auta, takže Faradayova klec funguje.

Lenka 03.08.2017

S tím vypínáním veškeré elektroniky pravdu nemáte. Já jsem v červnu přišla o wifinu a zdroj. Práskl tady v okolí blesk. Když mi to asi po 4 dnech přijeli opravit tak moje matka před nima řekla že se od teď bude všechno vytahovat ze zásuvky a oni že ne. Že by to nepomohlo. Tak nevím. Co se týká kulového blesku tak taky pěkně kecáte. Kulový blesk se do domu nemusí dostat přes otevřené okno. Může se dostat třeba tím že vyletí z lustru. Už to tady přece bylo nebo se dostane do domu komínem!!

Dinokoller 03.08.2017

Já teda nevím, ale dneska jsou trubky na vodu z plastu....Trošku mi to připomíná takový to pořekadlo, nechoď do vody, je studená....

havlae 03.08.2017

Jízda na kole + krokové napětí při bouřce - můžete mi někdo ty dvě situace vysvětlit, prosím?

dandy58 03.08.2017

Jak asi dlouho vydrží člověk v podřepu na špičkách???*8*

Lena dandy58 03.08.2017

Taky mě to napadlo, asi jen do té chvíle než přepadne a dotkne se rukou země :-P

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat