Nejdůležitější vitaminy pro ženy. Jejich příjem nepodceňujte

Chcete mít krásné vlasy, pevné nehty, mladistvý vzhled a ještě se chránit před rakovinou a srdečními onemocněními? Nic vám nebrání. Tohle všechno vám dopřejí vitaminy. Ovšem musíte vědět, které…

Vitaminy se skloňují ve všech pádech, a to nejen v lékařských ordinacích. Jak jste na tom s jejich příjmem vy? Pokud ho trochu zanedbáváte, můžete si snadno přivodit jisté zdravotní komplikace. Ale v ohrožení je i vaše krása! Které vitaminy jsou pro vás, jakožto ženu, nutností?

Vitamin A, pro věčné mládí

Áčko je silný antioxidant, který má schopnost posílit vaši svalovou tkáň, kůži i kosti. Rovněž je velice prospěšný pro zuby a zrak. S trochou nadsázky by se dalo říct, že bojuje na všech frontách! Vitamin A také zpomaluje proces stárnutí a snižuje riziko chronických onemocnění. Kde ho hledat? Vsaďte na rajčata, špenát, vejce, brokolici, papáju, broskve, meloun a mléko.

Vitamin B7, něco pro vlasy a nehty

Možná ho znáte pod pojmem biotin, ale na označení zase tolik nesejde, hlavně, že ho budete konzumovat! Je totiž nesmírně důležitý pro buněčný růst, krásné lesklé vlasy i pevné nehty. Skvělým zdrojem jsou sýry, ořechy, hnědá rýže, listová zelenina a vaječný žloutek.

Vitamin B6, posilovač imunity

Tenhle vitamin je známý jako pyridoxin. Kromě toho, že je v jeho moci posílení obranyschopnosti, reguluje i hladinu cukru v krvi. Obzvlášť vhodný je pro těhotné ženy, jelikož tlumí ranní nevolnosti. V jakých potravinách ho naleznete? Doporučujeme ovesné vločky, banány, ryby, fazole, sušené ovoce, avokádo a maso.

Vitamin B2, dohled metabolismu

Přítel přezdívaný riboflavin je důležitý pro zachování správných funkcí metabolismu, ale i celkového zdraví. Účinně působí na svědivou pleť, suché vlasy, bolesti v krku, praskliny na rtech i vrásky. Že přesně tohle vás trápí? Pak si dopřejte kvasnice, sóju, mléko a vejce.

Vitamin B12, balzám pro hlavu

Věděli jste, že tenhle vitamin je skvělou prevencí proti srdečním onemocněním, anémii, depresím a poruchám paměti? Teď už si jeho dostatek pořádně pohlídáte, viďte? Dobře děláte, zaměřte se na obilné cereálie, mléčné výrobky a v neposlední řadě také ryby.

Vitamin C, protivník rakoviny

Céčko platí za silného posilovače obranyschopnosti široko daleko. Navíc podporuje hojení ran, růst tkání a zabraňuje určitým druhům rakoviny. Načerpáte ho z kiwi, jahod, citronu, grapefruitů, brambor a kešu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat