Zdravé grilování snadno a rychle

Grilovací sezona je v plném proudu. Jenže některé grilované pochoutky nemají se zdravým stravováním příliš společného. O tom, že jsou vysoce kalorické, ani nemluvě. Nemusíte ale věšet hlavu! Grilovat se dá i zdravě!

Chuť i kvalita

Kvalitní maso je základ


Optigrill od Tefalu nevyžaduje použití tuku, protože má grilovací desky opatřeny nepřilnavou vrstvou.

Řekněte sbohem nejrůznějším klobásám a párkům – kromě toho, že obsah masa je u většiny z nich poměrně směšný, obsahují spoustu soli, konzervantů a tuku (o rozemletých kůžích a chrupavkách ani nemluvě). Dejte šanci pořádnému kusu masa. A to nejlépe hovězímu nebo drůbežímu. Kromě skvělé chuti si dopřejete i kvalitní jídlo.

Marinujte doma

Nekupujte již marinované maso – marinády, ve kterých je maso v obchodě naložené, jsou často velmi slané, a navíc plné chemie. Marinadu je velmi snadné připravit doma. Nejenže můžete kouzlit s kořením a bylinkami, ale také víte, do čeho vlastně maso nakládáte. Buďte kreativní (a pokud vám dojdou nápady, na internetu nebo v kuchařkách je tipů spousta). Jen pamatujte, že méně je více – rozhodně je dobré nechat vyniknout i chuť masa a nepřehlušit ji kořením.

Nekupujte omáčky a hlídejte přílohy

K masu se hodí všelijaké omáčky a dresinky. I ty raději připravte doma, není třeba je kupovat v supermarketu! Věřte, že dokážete stvořit jejich mnohem chutnější a také méně kaloričtější verze!

Nesabotujte si zdravé grilování tím, že si k úžasnému a kvalitnímu kusu masa připravíte kalorickou bombu v podobě salátu s majonézovou omáčkou nebo bramborového salátu apod. (o hoře bílého pečiva ani nemluvě). Pamatujte, že jako příloha k masu se hodí úplně jemně ochucený salát (olivový olej a balzamikový ocet jsou skvělá kombinace) nebo grilovaná zelenina (věřte, že ugrilovat můžete prakticky jakoukoli zeleninu – úžasně chutnají například lilky či cukety, papriky, rajčata, experimentovat ale můžete třeba s mrkví…). Fantazii se meze nekladou!

Správný pomocník


Gril je opatřen inovativním senzorem na měření tloušťky masa s automatickým přizpůsobením teploty a signalizací stavu propečení.

Zdravé grilování usnadní jistě i ten pravý gril. Takovým je například Optigrill+ Snacking&Baking (GC714834) od značky TEFAL. Zdravé a fit vaření je podle odborníků ve znamení snižování používání tuků v kuchyni. Proto je ideální příprava pokrmů na elektrickém grilu, který má grilovací desky opatřeny nepřilnavou vrstvou, tedy nevyžaduje používání tuků. Navíc se při grilování odvádí přebytečný vypečený tuk do odkapávací misky. Značka TEFAL vyvinula chytrý elektrický stolní gril, který vždy připraví jídlo s dokonalým výsledkem.

A právě Optigrill+ Snacking&Baking vyzkoušely i naše testerky! Jak se jim gril osvědčil?

„Značka TEFAL mě opět nezklamala. Optigrill bych určitě doporučila lidem, kteří rádi grilují a zároveň chtějí jíst zdravě. Grilovací desky mají nepřilnavý povrch, takže při grilování už nemusíme používat olej. Velkou výhodou je odkapávací miska, do které při grilování stéká přebytečný tuk. Maso bylo šťavnaté a krásně propečené, zelenina křupavá. Gril i příslušenství se moc dobře umývají,” napsala testerka bloodlady8.

„Gril mě nezklamal, jedním slovem umí to, co slibuje. Mám vyzkoušené grilování kuřecího a vepřového masa  vše krásně propečeno podle přání a měkoučké. Cuketa a tortily také výborné. V přidaném příslušenství jsem pekla bublaninu a špekáčky na pivu. Vše v pořádku udělané a propečené. Umývání šlo lehce a i během grilování stačilo pouze otřít papírovou utěrkou. Za mě tento výrobek stojí za koupi a stane se naším společníkem v grilování,” neskrývala nadšení testerka dankag.

Povrch grilu je nepřilnavý, snadno se tedy čistí. Grilovací desky a odkapávací miska jsou vyjmutelné a omyvatelné v myčce.

„Vyzkoušeli jsme ugrilovat různé druhy masa a asi nejpovedenějším a nejchutnějším jídlem pro mě byl hovězí burger. Gril se krásně přizpůsobí tloušťce masa a podle toho ho i propeče. Celkem jsem měla obavy, jestli grilování v bytě nebude moc cítít, ale je to podobné jako pečení v troubě, akorát mnohem rychlejší. Rošty a miska na odkapávání se dá jednoduše vyndat a umýt v myčce,” přidala hodnocení testerka JaniikaS.

„Z grilu jsme nadšení, má velké využití na každý den. Vyzkoušeli jsme pečení toastů, hranolky bez oleje, quesadilly, grilování hermelínů a dalších sýrů bylo taky naprosto perfektní... Dále jsme byli nadšení při grilování masa, kdy nám kontrolka opravdu přesně řekla, v jaké fázi je steak upečený. Další plus dáváme za možnost výměny grilovací desky za pečicí nádobu. Taky se nám zalíbila odkapávací miska. Gril se snadno udržuje v čistotě. Povrch je nepřilnavý a dá se v něm bez problému péct i bez tuku. Je přenosný. Příprava jídel je v něm velmi rychlá. Možnost mytí v myčce. Určitě přijdeme na mnoho dalších využití pro tento gril. Rozhodně si ho koupíme,” uzavřela Mili.70.

Všechna hodnocení Optigrillu od Tefalu si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat