Komentáře k článku

Tomáš 19.08.2017

Pokud nám umělá sladidla komplikují život, protože vysílají falešné signály (jsou sladká a nekalorická), pak je pitomost doporučovat stévii, která dělá to samé (je sladká a nekalorická).

nea 18.08.2017

Trošku zavádějící a neřekla bych že zásadní. Nápoj bez cukru přece nemůže způsobit cukrovku. U zdravého člověka je velice riskantní spíše když pije a jí jídla s umělými sladidly. Zdravé tělo není uzpůsobeno ke zpracování těchto sladidel a snaží se s tím vyrovnat. A člověk onemocní cukrovkou protože se tělo přeprogramovalo na umělá sladidla.

ellen 17.08.2017

Poněkud zavádějící nadpis, ne? Ne nápoje BEZ CUKRU (to by si leckdo mohl myslet, že sem patří i neslazené vody a minerálky!), ale nápoje s náhražkami cukru jsou zdraví škodlivé! Cukr zdaleka nepředstavuje takové zlo, jak se nám někdo stále snaží namluvit. Je to jako se vším, ať je to tuk, cukr, maso, těstoviny, vejce, atd... - všeho s mírou, a neškodí. Navíc ty nápoje s umělými sladidly nebo s glukózo-fruktózovým sirupem i hnusně chutnají - je to odporně sladké, takže ta nepřirozená sladkost přebije všechny ostatní chutě. Chuť cukru se prostě nahradit nedá. Např. Coca-Cola bez cukru je hnusná, úplně to její chuť zabilo. Zajímavé je, že u nás se prodává Coca-Cola s G-F sirupem, ale v mnoha zemích EU je používání G-F sirupu pro potraviny a nápoje zakázáno (např. v Anglii). Ale u nás se povolí všechno - přestože se ví, že je to zdraví škodlivé, jen když na tom nějaký koumal vydělá... Jenže, je to i v lidech - kdyby ty hnusy nekupovali, tak by je sem nikdo necpal, kdyby tu jen ležely ve skladech. Lidé si stěžují, ale dělají si to sami, když místo 1 litru kvalitního nápoje si raději koupí 10 litrů hnusu - hlavně, že to přijde levně... :-/

helus 17.08.2017

Nejraději piji vodu.

Jíťule 17.08.2017

Sladkým ochuceným vodám se striktně nevyhýbám, ale ty s náhradními sladidly moc nemusím, nechutnají mi.

Jarka 17.08.2017

Tak té Stévii nerozumím, i když to není umělé sladidlo, tak také přece mate metabolismus stejně, jako umělá sladidla. Nebo v čem je rozdíl?

Piju vodu, čaje ani kávu nesladím, ale už toho bylo napsano tolik, že už ani sami nemužou vědět, kde je pravda

ilouch 17.08.2017

By me zajimalo, proc jim to tedy vubec dovoli vyrabet. lide by je meli zalovat.

Jaromír ilouch 20.08.2017

Nikdo vám to nenutí. V supermarketech je většina zboží škodlivá a kdo nechce, tak to nekupuje.

glady 17.08.2017

nesladím

mika 17.08.2017

tady každý den čtu jiný blábol. už z toho mám hlavu jak pátrací balon. Jeden den se má sladit umělým cukrem, druhý den zase ne....už skoro nevím čemu mám věřit. Zlatý selský rozum.*21*

Sluníčko 17.08.2017

Já nesladím, med je hnus, cukr též a sladidla jsou už spoustu let nechutná. Lepší kus uzeného s křenem

konatovka 17.08.2017

Žádná umělá sladidla neuznávám, já používám kvalitní sypkou stévii.:-O

Alena 17.08.2017

Navíc coca coly obsahují ASPARTAM - používany jako sladidlo,je to ovsem JED ktereho se planeta nedokaze zbavit, takze to dela timto zpusobem. Kez by lide zacli cist ucit se a vzdelavat se!!!

Alena 17.08.2017

To ví každej debil ,že sladidla jsou horší jak cukr! Ze kdyz snite snickersku tak vám cukr nevylítne tolik jak po celozrnym rohliku. Neskutecnej obchodni byznys nic víc!!!

Chuchu 17.08.2017

Ona je to taky lživá reklama, protože to ZERO kalořií je lež, každé umělé sladidlo nějaké kalorie má. Ale je problém, čím mají sladit diabetici, zkoušela jsem zavařovat se stévií a na můj vkus byl to hnus!

Hanyna 17.08.2017

To je hodně zajímavý poznatek. Už si je dávat nebudu. Občas v restauraci jsem si zahřešila a dala si třeba zrovna tu Coca Colu Zero...*6*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat