Komentáře k článku

Kamila 20.05.2018

Já teda využila nabídku od své pojišťovny Ozp kde mě bylo řečeno, že toto očkování hradí,tak jsem neváhala a nechala se očkovat. Je fakt, že jsou teď klíšťata přemnožená já už jich letos měla alespoň 6;*(

Alenka Kamila 24.05.2018

jsme u nich také, malou očkovat proti klíšťatům ještě nechci, hodně fajn je vitakarta, cestovní pojištění zdarma do 26. a online doktor na telefonu

Majka 17.05.2018

Používám denně b-komplex a opravdu na mně nejdou klíšťata ani komáři. Vřele doporučuji.

kamila76 16.05.2018

Máme doma sprej. Ale hodně se mluví o vyrobení něčeho vlastního.

Vyrobila jsem doma rozmarýnový spray a musím to zaklepat, že zatím to funguje a to chodíme často do přírody

Abby 14.05.2018

Naštěstí na mě klíšťata nechodí, ale stejně uvažuji o očkování proti encefalitidě. Ono totiž nákazu nemusí přenést jen klíště, ale třeba i komár nebo jiný savý hmyz, prostě takový, co přijde do kontaktu s nakaženou krví. Ale o tom se moc nemluví, nevím proč.

konatovka 14.05.2018

Používám sprej, ale ještě jsem přisáté klíště neměla, ani si to nepřeji.:-O

nea 14.05.2018

Mám štěstí že na mě klíšťata nejdou. Asi jim nechutná moje krev. Syn ale je magnet na klíšťata. Jako prevenci užívá B-komplex. Pak jdou na něj mnohem méně nebo vůbec. Je to babská rada, ale u nás funguje.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat