Dodržujte pitný režim nejen v horkých dnech. Vaše tělo vám bude vděčné

Dodržování pitného režimu je pro mnoho lidí opravdovým problémem. Voda je však pro naše tělo životně důležitá, a pokud navíc chcete zhubnout, tak byste se měli na dostatečný pitný režim doopravdy zaměřit. Přinášíme vám pár tipů, jak si zvyknout pravidelně pít.

Bez lahve ani krok

Zvykněte si nosit lahev s vodou neustále s sebou a kdykoli budete pro něco sahat do tašky, napijte se. Že nemáte žízeň? Pamatujte, že pořekadlo „s jídlem roste chuť“ platí i pro pitný režim. Čím více budete žíznit, tím více si vaše tělo zvykne na nedostatek tekutin a nebude vysílat správné signály. Když budete více pít, vaše tělo si o další doušek řekne častěji.

Nechutná vám voda?

Pokud místo obyčejné vody máte raději ochucené nápoje, zkuste místo ní neslazené ledové čaje. Ideální pro tento účel jsou zelené či bílé čaje. Jsou plné antioxidantů, mají lehčí chuť a v parném vedru příjemně osvěží. Zelený čaj je navíc velmi prospěšný, pokud se snažíte zredukovat svou váhu.

Zalévejte květinky

V dnešní době lze stáhnout aplikaci snad úplně na všechno. Jinak tomu není ani v případě řešení problému s pitným režimem. Nainstalujte si do svého telefonu aplikaci, do které budete zapisovat, co a kolik jste toho za celý den vypili, a pokud bude dávka nedostačující, aplikace vás sama upozorní, že je třeba tekutiny doplnit. Šikovné.

Začněte ráno

Když budete pít pravidelně, vaše tělo si na přísun tekutin brzy zvykne a bude je samo vyžadovat. Hned po probuzení vypijte alespoň jednu velkou sklenici vody nebo čaje. Nastartujete tím celý metabolismus, rozhýbete střeva a doplníte tekutiny za celou noc.

Pití po ránu má dobrý vliv i proti bolestem hlavy. Ta je totiž většinou způsobená nedostatečným přísunem tekutin po dlouhou dobu, totiž po celé noci a dopoledni. Když se napijete až u oběda, znamená to, že vaše tělo bojovalo s dehydratací třeba až 15 hodin. Na to je třeba myslet.

Nakupte si zásobu hrnečků a lahví

Možná to zní hloupě, ale z krásné nádoby se vám bude pít mnohem lépe. Nakupte si hrnečky a sklenice do práce, domů a nějakou lahev do kabelky, která se vám líbí. Lahev, kterou budete nosit s sebou, může být větší, ale při výběru hrnečků vybírejte menší velikost. Lépe vypijete více malých porcí než jednu velkou.

Načasujte pitný režim

Existuje několik typů lahví, na kterých jsou zakreslené časy s odrážkami, které indikují, kolik byste do dané hodiny měli nápoje vypít. U nás bohužel nejsou k dostání, ale úplně vám postačí nesmývatelný fix, kterým si časy na lahev zapíšete. Od hrdla dolů rozdělte lahev rovnými díly s dvou nebo tříhodinovým odstupem a snažte se vždy do určitého času dílek vypít.

Bubliny ne

Pokud dáváte přednost perlivému nápoji, můžete si ho dopřát třeba k obědu. Pro celodenní pitný režim jsou ale vhodnější nápoje nesycené. Bublinky totiž dlouhodobě zahánějí pocit žízně a navíc najednou vypijete mnohem menší množství, než nápoje nesyceného.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat