Ucpaný nos z alergií? Místo kapek zkuste osvědčené babské rady

Opět nemůžete dýchat a při mluvení zníte trochu legračně? Své trápení rázně ukončíte šalvějí, cibulovým nápojem, křenem nebo inhalací heřmánku. S těmito přírodními prostředky nad alergickou rýmou vyzrajete!

Statistiky hovoří jasně – až třetina tuzemáků trpí nějako formou alergie, nejčastěji pak na pyl. Patříte mezi ně i vy? Nechceme vás zbytečně znervózňovat, ale bude hůř. Břízy sice pomalu odkvétají, jenže co nevidět nastane sezona trav, což je podle odborníků nejdelší období výskytu významných alergenů v ovzduší. Chcete být připraveni na všechno? Pak poznejte zaručené babské rady, které zatočí s rýmou a zprůchodní ucpané dýchací cesty. Vždyť co si budeme namlouvat, drahé nosní kapky také nejdou kupovat donekonečna… Jaká řešení se tedy nabízejí?

Šalvějový fígl vůbec není marný

Název této bylinky pochází z latinského slova „salvare“, což znamená léčit. A to ledacos napovídá, nemyslíte? Protože šalvěj má protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti, může vás zbavit vašeho problému. Uvařte si tedy šalvějový čaj, a dokud je horký, namočte do něj vatové tampony. Ty si pak zasuňte do nosních dírek a nechte co nejdéle působit. Pochopitelně jen tak hluboko, aby šel „medikament“ pohodlně vyjmout. Kúru je možno opakovat klidně i třikrát denně.

Babiččino cibulové tajemství

Budete potřebovat jednu velkou cibuli, půl litu vody, velkou lžíci medu a šťávu z jednoho citronu. Cibuli následně nakrájejte na drobné kostičky a několik minut povařte ve vodě. Teď už jen zbývá „lék“ scedit a dochutit medem a citronovou šťávou. Zvládnete-li tento nápoj vypít celý, můžeme vám zaručit, že se vám bude dýchat jako nikdy!

Křenová první pomoc

Pokud vám štiplavá chuť nikterak nevadí, můžete se svěřit „do rukou“ křenu. Zkrátka ho nastrouhejte a smíchejte se stejným váhovým množstvím medu. Jestli podle babiček něco zprůchodní ucpané dýchací cesty, tak tenhle domácí prostředek, jenž se užívá po třech lžičkách. Moc si na něm sice nepochutnáte, ale zoufalá situace si přece žádá zoufalé činy. Nebo ne?

Heřmánková inhalace

Heřmánek pomáhá na mnoha frontách. Urychluje hojení ran, uklidňuje podrážděnou pokožku a posiluje imunitu. Ale na rýmu zabírá také! Dvě lžičky bylinky přidejte do misky s vroucí vodou. Dále si přes hlavu přehoďte ručník a vdechujte léčivou páru, a to tak dlouho, jak uznáte za vhodné. Nutno dodat, že tuto inhalaci kromě alergiků ocení i astmatici.

Trápí vás alergie? Tipy pro boj s nimi najdete v našem speciálu Alergie!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat