Nejlepší zmrzka? Připravte si ji doma

Ačkoli většina z nás si zmrzlinu kupuje v supermarketu, stále více lidí sází na tu připravenou doma. Ať už úplně "od píky" nebo třeba s pomocí kvalitního prášku z obchodu. Jeden takový mohly vyzkoušet i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze. Máte stejné zkušenosti?

Krémová i z mrazáku

Jestliže připravujete zmrzlinu doma, existuje velké nebezpečí, že si namísto krémové pochoutky naložíte do mističky či na talíř hmotu plnou ledových krystalků. Co s tím? Pokud byste o skladování zmrzliny měli vědět jen jedinou věc, byla by to tato: nenávidí změny teploty. V ideálním světě by měla být čerstvě zmrzlá zmrzlina ochlazena na co možná nejnižší teplotu a před konzumací ponechána pozvolnému rozmrazování, dokud není „tak akorát“ krémová.


Krémová vanilková zmrzlina, která zachutná nejen malým strávníkům. To je novinka od Dr. Oetkera.

Pokaždé, když zmrzlina zvýší svoji teplotu, některé ledové krystaly uvnitř ní začnou tát. To je v pořádku, pokud máte v úmyslu jíst ji hned. Ovšem pokud jen čekáte na optimální teplotu při rozmrazování, část své dobroty dáte stranou a zbytek znovu vložíte do mrazáku, tyto ledové krystaly se znovu formují  – ale tentokrát jsou větší a křupavější. Tím dochází k narušení hladké konzistence.

Proto ji uchovávejte v zadní části mrazáku a co nejdále od dveří. Jinak jí pokaždé, když otevřete dvířka mrazničky, trochu ublížíte. Uchovávání zmrzliny v zadní části a za jinými předměty ji pomůže ochránit před těmito nástrahami. Pokud už se stane, že je zmrzlina částečně roztavená, je lepší nechat tento proces „dojet“ až do konce a celou ji znovu zmrazit (ale raději ne opakovaně).

Pamatujte, že pokud děláte zmrzlinu doma, ihned po procesu výroby ji dejte k ledu. Díky tomu zůstávají ledové krystaly malé, takže zmrzlina zůstává stejně čerstvá a krémová jako na začátku, přičemž teplota při skladování by neměla být vyšší než -18˚ C. Před vložením do mrazáku se také ujistěte, že je vše zabalené správným způsobem. Použít můžete umělohmotné dózy či mrazuvzdorné sklo.

Vanilkové osvěžení na léto

Naše testerky mohly vyzkoušet přípravu domácí vanilkové zmrzliny Dr. Oetker. A jak byly spokojené?

„Zmrzlina mě opravdu překvapila. Nečekala jsem že mi až takhle zachutná. Je takova jemná, smetanová... Sladká je akorát, pro mě vyhovující. Na to, že se připravuje z pytlíku, tak z ní nejde cítit nic umělého, pouze super chuť vanilky. I rodině zachutnala. Trochu jsem se bála té přípravy, aby mi z toho vzniklo něco, čemu by se dala říkat zmrzlina, ale příprava je opravdu jednoduchá, že ji zvladne i takový kuchyňský amatér jako já. Přidala jsem do ní maliny, ale klidně si ji příště dám i samotnou,“ chválila testerka verujar.


Snadná příprava a spousta chuti. I díky tomu si zmrzlina od Dr. Oetkera naše testerky získala.

„Zmrzlinu milujeme celá rodina a tato chutnala také všem. Dva pytlíky jsem dala dcerám a dva jsem udělala pro mě a mou maminku. Příprava zmrzliny je naprosto jednoduchá a rychlá. Za tři minuty je hotovo! Zmrzlina má opravdu příjemnou vanilkovou chuť. Poohlédnu se v obchodě i po čokoládové variantě. Tuto vanilkovou budu stoprocentně kupovat i do budoucna,“ napsala testerka Jíťule.

„Nejvíce mě nadchla opravdu velmi jednoduchá a snadná příprava, jednoduše směs smícháte s mlékem, vyšleháte a je hotovo! Zmrzlinu jsme zkoušeli jak pouze klasickou, tak i s přidanými jahodami a obě chutnaly naprosto super! Také bych vyzdvihla, že se směs již nemusí v mrazáku promíchávat kvůli ledovým krystalkům. Rozhodně doporučuji vyzkoušet všem, kteří neradi tráví dlouhý čas v kuchyni!“ přidala se testerka andreajara.

„Přílliš jsem zmzlině z pytlíku nevěřila, ale Dr. Oetker nezklamal. Příprava byla snadná. Vanilková zmrzlina se opravdu povedla a s chutí jsem si na ní pochutnala s celou rodinou. Doplnila jsem čestvým ovocem. Výsledek byl neodolatelný. Všem doporučujeme a těšíme se na další příchutě,“ napsala testerka iwen.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat