Překvapivé účinky kávy, které odhalili vědci. Proč si ji dopřát každý den?

Není to ještě tak dávno, kdy se kávě přisuzovala spousta negativních účinků na lidské tělo. Jenže moderní výzkumy ukazují, že všechny ty pověry nemohly být dál od pravdy. Káva nám totiž ve skutečnosti prospívá! Je důležité to s ní nepřehánět a vybírat si opravdu kvalitní. Třeba Jacobs Barista Crema nebo Americano. O jejich skvělé chuti se v rámci testování přesvědčily i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze!

Chutná a prospívá

Jak vyplývá z mnohých studií, účinky kávy jsou leckdy překvapivé napadlo by vás, že prospívá dokonce i zubům? A přitom je to tak. Díky antioxidantům, které tento nápoj obsahuje, jeho konzumace působí protizánětlivě, takže zvyšuje kvalitu dásní, a tedy i zubů (v rámci prevence parodontózy).


Bez kvalitní a chutné kávy si začátek dne nedovede představit spousta z nás. Káva Jacobs Barosta Edition Crema nebo Americano je skvělou volbou!

A zuby to nekončí. Káva také obsahuje kyselinu chlorogenovou, jež je spojována s prevencí onemocnění sítnice. V jedné studii se u milovníků kávy tyto choroby objevovaly méně často než už lidí, kteří kávě neholdovali. Další ze studií ukázala, že pije-li člověk 2 šálky kávy denně, má nižší pravděpodobnost, že onemocní diabetem 2. typu (až o 11 %). Důvod není přesně znám, ale spekuluje se, že za tím stojí schopnost kávy nastartovat metabolismus.

Poměrně nedávná studie také pak ukázala, že u lidí, kteří měli určité genetické předpoklady ke vzniku tohoto vážného onemocnění a pili pravidelně kávu, se Parkinsonova choroba neprojevila tak často jako u těch, kteří si kávu nedopřávali. Bohužel to nefunguje u všech lidí, záleží na konkrétní genetické výbavě... To už jsou důvody, proč si nějaký ten šálek kávy každý den vychutnat!

Jemná i výrazná

Ovšem abyste si kávu skutečně vychutnali, je třeba sáhnout po té opravdu kvalitní. Takovou je i Jacobs Barosta Edition Crema nebo Americano. O tom se na vlastní kůži, či spíše chuťové buňky, přesvědčily naše testerky. Jak byly s touto výjimečnou instatní kávou spokojené?

Obdržela jsem k testování kávu od Jacobs Barista Crema. Již na první pohled mě zaujala vnějším designem. Po otevření kávy mě oslnila lahodná vůně, která připomíná spíše čerstvě namletou kávu než rozpustnou. Při přípravě se vytvořila jemná krémová pěna. Lahodná chuť potěšila mé chuťové buňky. Po vypití kávy se na dně hrnečku vytvoří jemná sedlina, která nás upozorní na to, že v rozpustné kávě je 3% podíl mleté kávy. Káva mě velice mile překvapila svou chutí i vůní. Opravdu se nejedná o klasickou levnou rozpustnou kávu, ale o velmi solidní kávu, kterou podáváme pro návštěvu, chválila testerka crazyslunicko.


Pro kávy Jacobs Barista Edition měly naše testerky samá slova chvály!

„Prvně hodnotím kladně obal, protože ten prodává, povedl se... Klasický Jacobs, ale zaujme novými prvky. Po otevření již na první přičichnutí káva příjemně voní. Příprava klasicky jednoduchá, což je to, proč s ranním shonem a vypravováním sebe a třech kluků dávám přednost instantní kávě před kávou z mého pákového kávovaru. Vzhledově šálek kávy s příjemnou pěnou, která drží. Chuťově intenzivní ale jemná. Necítím z ní spálený “ocásek”jako u jiných instantních káv. Hodnotím velmi kladně,“ přidala se testerka K.Tosovska, která rovněž testovala kávu Jacobs Barist Crema.

„Jak se říká, bez ranní kávičky nemakají ručičky, a to je můj případ. Mám kávu velice ráda a jedině ona mě ráno dokáže správně probudit a nastartovat. Měla jsem možnost otestovat Jacobs Barista Americano. Tato káva mě mile překvapila intenzivní vůní hned po zalití. Vytvořila se bohatší pěna. Chuťově je vyvážená a chuť intenzivní. Dala jsem ji ochutnat i kamarádkám a chutnala všem. Je to pro nás nové  instantní káva s podílem mletých zrn. Tento výrobek doporučuji ochutnat všem milovníkům kávy, napsala testerka nea.

„Testovala jsem Americano a nemůžu o něm říct ani napsat křivého slova. Už při rozbalení je cítit silné a příjemné aroma. Po zalití se krásně rozpouští. Piju ho s mlékem a ta chuť je prostě naprosto vyvážená. Je silné a zároveň lahodné, bez pachuti, které mají levnější značky. Mohu určitě doporučit. Za mě je to nejlepší rozpustná káva, co jsem ochutnala,“ nešetřila chválou testerka Molina.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat