Komentáře k článku

Ivana 17.09.2018

Moje kamarádka je používá a je spokojená. Před dětským prádlem zapne prázdnou pračku na 90 s 2l octa. Otázka je, co je ekologičtější. Praní, kamna, kotel nebo popelnice (a to, co poté následuje). To nám ještě nikdo nevypočítal. A také záleží, jak u každé z nás cyklus probíhá. Mám kamarádky, které "to" málem nepoznají a pár jich na kalíšek řeklo, že by jej musely mít velikost pomeranče. Takže ty by s látkovými asi neuspěly...

Jana 16.09.2018

Dětičky budou také používat látkové pleny?

l.olivova 16.09.2018

nevi co roupama

Martina 16.09.2018

Používám látkové vložky už asi tři roky. Jsou příjemnější, než normální vožky, které nosím už jen na cestách. Pokud o nich uvažujete, kupte si po kuse od několika výrobců a pak teprve sadu, některé mi nevyhovovali, např. byly moc silné, nebo krátké. Všechny vložky, které pravidelně používám už tři roky jsou jako nové, vstupní náklady se vrátily po třech - čtyrech měsících.

helus 16.09.2018

Nejraději používám tampony.

Janka 16.09.2018

Dobrý, vracíme se do středověku.

Veveřice 16.09.2018

Zajímalo by mě, jak tyhle vložky drží v kalhotkách? Ten jeden patentek co mají, je přece nemůže při běžném "provozu" udržet na místě. A taky by mi asi dost vadil při sezení. Jinak vložky jsem celá léta pálila v kotli, teprve v posledních letech je dávám do popelnice.

Jana Veveřice 16.09.2018

Drží na patentek velmi dobře, ani se nehnou a ani patentek neprekazi při sezení, sedíte na zadku, ne na pipce;-) Používám je jako pojistku ke kalíšku, doma někdy prostě plnohodnotně.

nea 16.09.2018

Mě to připadá zajímavé, jen si nedokážu představit uchovávání použitých vložek než je budu prát a potom vyprat pořádně krev je docela oříšek. Alespoň pro mě.

M nea 16.09.2018

Kupodivu ani zaschlá krev není problém. Peru na 60, do praní přidávám jako bělidlo a dezinfekci perkarbonat a vložky jsou pořád krásné bílé. Ale já používám jen látkové intimky ke kalíšku a ke konci MS, kdy už je velmi slabá nebo jen spinim.

Kamila 15.09.2018

Nějak si nedokážu představit jak ty vložky peru. V rukách? Už vidím manžela jak na mě nechutně hledí jak si každý den peru vložky, všude krve... V pračce? I kdyby zvlášť od ostatního prádla, tak vyperte v té pračce pak prádlo svým malým dětem. To se mně trochu ekluje. Jsem pro to šetřit naši planetu ale tohle teda nee.

Kokos Kamila 16.09.2018

A vy nemůžete do koupelny bez doprovodu manžela?

umfa 15.09.2018

Šmarjá a jakej to má přínos? Ženský s tím machrujou před kámoškama že jsou eko a cool nebo co?

Libuš 15.09.2018

Teda fuuuj, toto se dělalo za války. Vložky spálím v kamnech-kotli na dřevo, do popelnice bych to nedala

Jarry Libuš 16.09.2018

Pálit v kotli není nejlepší, nevím, proč byste je do popelnice nedala. Já vložky balík do papíru od novin nebo nákupních letáků. V odpadu pak není nic vidět. Jsou v tom různé vrstvy a materiály, není to jen buničina. Nemluvě o alwayskách, které obsahují gely, kterétekutinu drží, jako u pampersek. To pak shoří, ale ve vzduchu to nezmizí.

Kristyna04 15.09.2018

Ačkoliv jsem pro ekologii, tak je to jako s plínkami. I když existují látkové, tak stále používám ty neekologické na jedno použití a to převážně z důvodu, že je to jednoduší a už tak nemám na nic čas. Takže zůstávám u klasických, které se po použití jednoduše vyhodí.

Džejn Kristyna04 16.09.2018

Takže před ekologií vítězí lenost. Pro ekologii jste u ostatních nebo jak?

umfa Džejn 16.09.2018

Toť otázka, co je ekologičtější. Jestli vyhodit na skládku nějakou tu zakrvácenou buničinu a polyakrylát (a případně to spálit ve spalovně, samozřejmě v průmyslovém kotli s mnohem čistším spalováním než někde doma v kamnech), nebo vypustit do řeky detergenty a fosfáty z pracího prášku a propálit něco plynu či uhlí na ohřátí vody :-)

aster Džejn 17.09.2018

Proč lenost? Nevíte kolik má dětí, ani jaké má další povinnosti - pokud například bydlí v domku, tak jich má jistě dost. A i kdyby měla jen jedno dítě a žádné další povinnosti, tak nevidím důvod, proč nepoužívat jednorázové pleny - aspoň má víc času na dítě. Kromě toho - opravdu si myslíte, že látkové pleny jsou tak ekologické? Přece je musíte vyprat => ohřev vody, prací prášek, odpadní voda...a případně i vyžehlit *6*

Kuki aster 18.09.2018

Moderní látkové pleny se perou na 60 a nežehlí se ;-) Nemuset řešit zapařený zadek a kde je zrovna akce na ty které plínky je super. Stejně dávám s dítětem jednu pračku denně nebo aspoň obden. A sušička ušetří další spoustu času.

aster Kuki 18.09.2018

Beru, ale ani dneska nemá každý sušičku - například. Je pravda, že neznám dnešní látkové pleny, ale probíraly jsme to se snachou - pár jich má a přesto dává přednost jednorázovým - já ji chápu.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat