Menstruační vložky, které se perou. Inovace, nebo návrat do minulosti?

Používání látkových vložek bylo výsadou spíše našich babiček, ovšem i dnes se opět můžete setkat s jejich modernější formou. Ekologické vložky si pomalu získávají své místo na pultech obchodů a ač nad jejich návratem ohrnovalo nos mnoho žen, jejich oblíbenost je momentálně na vzestupu.

Materiál

Látkové vložky se vyrábějí z nejrůznějších materiálů, zato vždy čistě přírodních. Koupit si můžete bambusové, bavlnění nebo třeba z konopí. Uvnitř vložky bývá polyuretanový zátěr, který činí vložku nepropustnou, ale přesto prodyšnou.

Velikost

I mezi látkovými vložkami naleznete mnoho tvarů a velikostí. Vyrábějí se klasické intimky, které jsou tenké, menší a nejsou opatřeny zátěrem, pak klasické denní, které jsou větší a zátěr už mají, až po noční, které jsou větší a delší. Vybrat si můžete také z modelů s křidélky, které se zapínají na patentky, nebo bez křidélek. O množství barevných variací ani nemluvě.

Použití

Látkové vložky se používají naprosto stejně jako klasické, s tím rozdílem, že ji po použití nevyhodíte, ale uskladníte v prodyšném sáčku, který lze zakoupit v sadě i s vložkami. Před vypráním je na pár hodin namočíte do studené vody a poté vyperete na 60 stupňů. Na uskladnění použitých vložek se prodávají i speciální síťované sáčky, ve kterých můžete vložky rovnou namočit i vyprat, aniž byste s nimi musely nějak manipulovat.

Jaké a kolik

S výrobci látkových vložek se doslova roztrhl pytel a tak je výběr barev, materiálů i tvarů skutečně velký. Doporučujeme vybrat si po jedné od pár výrobců a podle toho, která z nich vám bude nejvíce sedět, se rozhodněte k dokoupení zbývající výbavy. Co se týče počtu kusů, doporučujeme cca dvacet kusů, z nichž bude alespoň pět nočních, pro případ silné menstruace.

Výhody

Kromě toho, že vám používání látkových vložek ušetří mnoho peněz každý měsíc, šetříte i přírodu. Vyhnete se totiž tvorbě obrovského množství odpadu, Přírodní materiály, ze kterých jsou vložky vyrobené, jsou také šetrné k vašemu tělu, nezapáchají a jsou velmi pohodlné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat